Cum sa iti maresti flexibilitatea corpului

Cum să îți mărești flexibilitatea corpului

Daca te plangi de dureri de spate , iar corpul tau si-a pierdut din flexibilitate nu iti ramane decat sa incerci o serie de exercitii fizice speciale. In general exercitiile de yoga sunt cele mai potrivite in acest sens. Acestea sunt destul de usoare si nu necesita nici echipament special, dar nici cursuri de pregatire.

1. Triunghi -ul

Departeaza picioarele cat se poate de mult. Atinge laba piciorului cu mana stanga, iar mana dreapta ridic-o in sus, in forma verticala. Mentine aceasta pozitie timp de 30 de secunde, iar apoi muta mana dreapta pe piciorul drept si ridica in aer mana stanga. Repeta acesta exercitiu de 8 - 10 ori pe zi.

Exercitiul te va ajuta sa ai o flexibilitate mai buna in zona coloanei vertebrale si in zona umerilor.

2. Avionul

Departeaza picioarele, apleaca-te atfel incat trunchiul tau sa fie paralel cu solul, iar cu mana dreapta atinge pamantul, exact la jumatatea drumului dintre cele doua picioare. Intoarce-ti trunchiul spre partea stanga si ridica mana stanga in aer, pe vertical. Dupa 30 de secunde inverseaza pozitiile celor doua maini si mentine-le inca 30 de secunde.

Exercitiul te va face sa fii mai flexibila in zona umerilor si a coloanei vertebrale.

 pozitia barcuta din yoga

3. Barcuta

Aseaza-te cu fata in jos, intinde-ti mainile pe langa corp si incearca sa ridici capul si picioarele cat se poate de sus. Iti va fi destul de greu sa mentii aceasta pozitie, mai ales daca ai dureri de spate, dar forteaza-te cel putin pentru 15 - 20 de secunde.

Exercitiul este de folos pentru intarirea musculaturii spatelui si pentru stimularea sistemului nervos central.

4. Pliere

Aseaza-te cu fundul pe o pernuta moale si apleaca-te in fata pana cand ajungi sa iti atingi degetele de la picioare cu varfurile degetelor de la maini. Pentru inceput iti va fi greu sa faci acest exercitiu corect, asa ca este foarte posibil sa ai nevoie de o persoana care sa te ajute. In timp insa vei reusi singur.
Exercitiul calmeaza sistemul nervos si intinde muschii spatelui.