Cum scapam de febra musculara de la sport

 

Cum scapam de febra musculara de la sport

 

Febra musculara este răspunsul organismului la un efort prea mare, depus în general intr-un mod foarte drastic și deloc progresiv. După o perioadă de sedentarism, în momentul în care corpul este supus unui program de exerciții fizice, dacă nu vom folosi metode de prevenire împotriva ei, inevitabil va apare și febra musculară. De obicei o febra musculara apare la 12-24 de ore după antrenament și e resimțită ca o durere în zona afectată, însoțită de o “slăbiciune” a mușchiului respectiv și o senzație de permanentă “încordare”. Discomfortul ar trebui să se micșoreze cam la 3 zile după exerciții, și să dispară după o săptămână.

Cum prevenim febra musculara

- Incepeți antrenamentele cu exerciții de incalzire De exemplu dacă vreți să incepeți să alergați, nu băgați viteză incă din primele 5 minute. Înainte de a depune un efort fizic, este obligatoriu să faceți o incălzire de câteva minute. Puteți incepe prin câteva exerciții de stretching și puteți termina cu un set de 10 genuflexiuni, iar apoi faceți o pauza de 3 minute. Doar după exercițiile ușoare de incălzire puteți incepe să depuneți efort.

Febra musculara

- Nu vă suprasolicitați Dacă abia v-ati hotarât să aveți o viață mai activă si să incepeți să faceți sport, este recomandat să nu incercați să recuperați tot timpul pierdut inca din prima zi. Incepeți cu exerciții usoare, scurte, care să nu vă suprasolicite musculatura . Altfel, veți ajunge in mod sigur să suferiți de febra musculara și nu o să  aveți nimic de câștigat.

Cum sa tratam febra musculara


Dacă nu ai ținut cont de sfaturile de prevenire a febrei musculare, nu mai aveți altă opțiune decât să o tratați. Iată cum puteți face acest lucru:

- Faceți o baie calda si luați o aspirina

Aspirina este un medicament bun atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea febrei musculare. Dacă mușchii vă dor, luați două aspirine și intrați sub jetul cald de apă timp de 10 minute. Combinația de aspirină și dus cald va relaxa mușchii și va grăbi ameliorarea durerilor.

- Beți multe lichide

Durerile de la nivelul mușchilor apar uneori și din cauza faptului ca aceștia sunt insuficient hidratați. Beți cat mai multe lichide, incepând de la apa, sucuri naturale sau ceaiuri.  

- Faceți un masaj cu o cremă mentolată

In mod normal cremele mentolate se utilizează pentru intinderi musculare, însă ele acționează foarte bine și în cazul durerilor, așa că nu ezitați să le folosiți dacă suferiți de febră musculară. Nu masați cu putere zona ci incearcați să intindeți crema foarte ușor, astfel incât aceasta să intre în piele.