Noiembrie 27, 2020

Exercitii fizice sanatate

Cum sa iti maresti flexibilitatea corpului

Cum să îți mărești flexibilitatea corpului

Daca te plangi de dureri de spate , iar corpul tau si-a pierdut din flexibilitate nu iti ramane decat sa incerci o serie de exercitii fizice speciale. In general exercitiile de yoga sunt cele mai potrivite in acest sens. Acestea sunt destul de usoare si nu necesita nici echipament special, dar nici cursuri de pregatire.

1. Triunghi -ul

Departeaza picioarele cat se poate de mult. Atinge laba piciorului cu mana stanga, iar mana dreapta ridic-o in sus, in forma verticala. Mentine aceasta pozitie timp de 30 de secunde, iar apoi muta mana dreapta pe piciorul drept si ridica in aer mana stanga. Repeta acesta exercitiu de 8 - 10 ori pe zi.

Exercitiul te va ajuta sa ai o flexibilitate mai buna in zona coloanei vertebrale si in zona umerilor.

2. Avionul

Departeaza picioarele, apleaca-te atfel incat trunchiul tau sa fie paralel cu solul, iar cu mana dreapta atinge pamantul, exact la jumatatea drumului dintre cele doua picioare. Intoarce-ti trunchiul spre partea stanga si ridica mana stanga in aer, pe vertical. Dupa 30 de secunde inverseaza pozitiile celor doua maini si mentine-le inca 30 de secunde.

Exercitiul te va face sa fii mai flexibila in zona umerilor si a coloanei vertebrale.

 pozitia barcuta din yoga

3. Barcuta

Aseaza-te cu fata in jos, intinde-ti mainile pe langa corp si incearca sa ridici capul si picioarele cat se poate de sus. Iti va fi destul de greu sa mentii aceasta pozitie, mai ales daca ai dureri de spate, dar forteaza-te cel putin pentru 15 - 20 de secunde.

Exercitiul este de folos pentru intarirea musculaturii spatelui si pentru stimularea sistemului nervos central.

4. Pliere

Aseaza-te cu fundul pe o pernuta moale si apleaca-te in fata pana cand ajungi sa iti atingi degetele de la picioare cu varfurile degetelor de la maini. Pentru inceput iti va fi greu sa faci acest exercitiu corect, asa ca este foarte posibil sa ai nevoie de o persoana care sa te ajute. In timp insa vei reusi singur.
Exercitiul calmeaza sistemul nervos si intinde muschii spatelui.

Exercitii fizice care te ajuta sa reduci stresul

Exercitii fizice care te ajuta sa reduci stresul

 

Din păcate stilul de viață modern și haotic, a făcut ca stresul să fie un element intâlnit zilnic în vietilor noastre. Trăim într-o perioadă în care nu ne regăsim liniștea nici la servici și nici măcar acasă și de aceea e necesar ca fiecare dintre noi să încerce metode pentru a combate acest factor negativ.

Iată în continuare câteva exercitii care vă vor ajuta să invingeți stresul și să vă relaxați.

Mersul pe jos

Unul din cele mai practive exerciții de luptă împotriva stresului este mersul pe jos. Este bine să incercați în fiecare seară să faceți scurte plimbări în jurul casei sau la cumpărături, insă care să vă permită jumătate de oră de mers rapid pe jos. Puteți face acest lucru intr-o sală de fitness, setându-vă viteza de mers pe o bandă însă mișcarea din aer liber este mai bună decât cea din sala, mersul natural este mai activ și mai consumator de energie decât cel de pe bandă, aceasta din urmă facilitând mult mișcarea și reducând aproape la jumătate efortul.

Meditatia

Așeazați-vă pe o saltea pentru exerciții cu picioarele indoite. Faceți acest lucru într-o incăpere mai izolată sau unde sunteți singuri. Inchideți ochii și gânditi-vă la un singur lucru care vă face fericit. Concentrați-vă la acest lucru timp de 10 - 15 minute. Când vă centrați atenția asupra lucrurilor care vă fac plăcere vă veți relaxa mintea și vă veți simți mai bine.

mers pe jos

Miscări circulare ale ochilor și capului.

Stați pe o saltea cu picioarele incrucișate. Inchideți ochii și miscații incet în direcția acelor de ceasornic. Repetați apoi în direcția inversă. Faceți acest exercițiu de 5 ori. Același exercițiu îl puteți face și cu capul. Este un exercițiu ușor, care relaxează mușchii ochilor și ai gâtului, care sunt primele părți ale organismului care simt efectele stresului.

Concentrati-vă pe o singura mișcare.

Asezați-vă pe o saltea cu picioarele incrucișate sub voi. Incrucișați-vă brațele la spate și apleacati-vă in față cât de mult putețti, astfel incât sț atingeți podeaua cu capul. O să fie greu sș reusiți de la inceput, insă cu perseverența o să puteți face acest lucru.

Respirație profundă.

Asezați-vă pe o saltea cu picioarele incrucișate. Inchideți ochii și respirați profund de câteva ori. Aveți grijă să inspirați si să expirați aerul rapid, pe nas. Gura trebuie să fie inchisă.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!