Noiembrie 25, 2020

Exercitii fizice sanatate

Edy Valentino

Saloanele Edy Valentino

12 ani de Edy-Valentino sau felul in care o simpla idee avea sa strabata timpul, intr-o permanenta cautare a concretizarii frumosului. Fondul a ramas mereu acelasi si anume infrumusetarea si intretinerea corporala accesibile chiar si categoriilor mai putin privilegiate financiar, precum pensionarii, elevii si studentii. Devin astfel o traditie reducerile de 25%, precum si discounturile pe pachete de servicii sau bonus-urile acordate prin concursuri organizate in mass-media.

Cineva spunea ca numele Edy-Valentino ar suna mai mult a servicii adresate cu preponderenta clientelei masculine, dat fiind genul acestui nume. Insa, mai degraba am putea spune ca Edy-Valentino, fiind de gen masculin, devine astfel si motivul pentru care majoritatea serviciilor prestate se adreseaza doamnelor si domnisoarelor. Este ca si cand un artist, avand ceea ce s-ar numi ochiul frumosului, ar imagina diverse scene of beauty, operele sale devenind pe rand fie sculpturi in cleuri de par, fie artizanat de geluri pe unghii sau de ce nu, picturi decorative ale pielei, ca make-up sau body-painting.

 

Lantul de saloane Edy-Valentino a pus de-a lungul timpului la dispozitia clientilor, mai multe categorii de servicii, menite sa graviteze in jurul a 3 mari obiective: FRUMUSETE, SANATATE, CALIFICARE.

In acest context, ideea de FRUMUSETE s-a concretizat efectiv in ceea ce numim servicii de frizerie, coafor, manichiura, pedichiura si cosmetica.

Ideea de SANATATE s-a conturat in serviciile de tip Spa si cele de intretinere corporala, precum: dance-aerobic, zumba, pilates, masaj cu miere, masaj Zen, masajele de slabire si terapeutice, impachetarile cu ciocolata si alge marine, termosauna si efectele benefice ale detoxifierii organismului, solarul si aspectul exotic al pielei.

Ideea de CALIFICARE a adaugat o noua orientare, iar Edy-Valentino a devenit si Centrul de Formare Profesionala, oferind cursuri de calificare acreditate de catre Ministerul Muncii, in meseriile de frizer, coafor, maichiurist-pedichiurist si cosmetician. Acum, consumatorul de servicii de infrumusetare poate deveni el insusi prestator al acestor servicii, facand parte chiar din echipa Edy-Valentino.

Iar in final, dar nu mai putin important, Edy-Valentino ii incanta si pe cei mici cu servicii de intretinere corporala, special adaptate varstei fragede, de tip Gym&Fun si servicii de infrumusetare Ciufulici.

Va asteptam sa uitati de griji, sa va debarasati de stress intr-o atmosfera primitoare si vesela, marca Edy-Valentino.

Unde ne puteti gasi:

 • "Edy Valentino Art" Str.Sulfinei Nr.12 Tel: 0332-102.573; 0751-963.806 
 • "Salon Copou" (mai jos de TVR Iasi) Lascar Catargiu nr.29 Tel: 0753-566.117; 0232-222.005
 • "Salon Primaverii" bd. Primaverii nr.19 Tel: 0232-219.693
 • "Salon Cantemir" bd. Cantemir nr.2 Tel:0752-613.951; 0232-436.908
 • "Salon Tutora" bd. Tutora nr.3(pe linia de tramvai nr.5) Tel: 0232-431.406
 • "Salon Ciufulici" bd. Cantemir nr.2 Tel:0752-613.951; 0232-436.908
 • "Salon Piata Nicolina" bd. Nicolae Iorga nr. 30 (bloc Terom) Tel:0232-432.641

Exercitii de stretching

Exercitii de stretching

Stretchingul este un gen de exercitiu fizic virtual fara contraindicatii pentru omul sanatos si care se adreseaza tuturor indiferent de varsta sau sex, nivel de pregatire fizica sau aptitudini pentru sport. Marele sau avantaj practic este faptul ca poate fi practicat oricand si oriunde, nu necesita nici un fel de dotare speciala sau echipament, se invata extrem de usor, iar rezultatele devin evidente dupa doar cateva sedinte de antrenament.

Trebuie precizat totusi ca varstnicii si copii sub 16 ani trebuie sa evite unele dintre exercitii, iar durata de mentinere a unei posturi este de preferat sa fie redusa la 10-15 secunde.

Exercitiile de stretching efectuate dupa o metoda corecta au mult mai multe efecte asupra organismului, decat simpla ameliorare a flexibilitatii:

 • -  performantele fizice generale ale organismului sunt imbunatatite
 • - creste capacitatea de relaxare fizica si mentala
 • - se reduce riscul de accidentare la nivelul articulatiilor, muschilor si tendoanelor
 • - se reduce tensiunea si durerea musculara dupa efort
 • - se amelioreaza mobilitatea prin stimularea producerii de lichid sinovial (in articulatii) si a elementelor ce intra in compozitia tesutului conjunctiv

strecting5

Iata in continuare cateva exercitii de stretching

Stretchingul gambei

 Pentru intinderea musculaturii gambelor se indica pentru inceput gasirea unei pozitii confortabile in care persoana sta in picioare cu mainile pe solduri sau intinse in fata (palmele sprijina peretele). Se indoaie usor ambii genunchi si se aseaza piciorul stang in fata celui drept, cu mentinerea contactului intregii talpi cu podeaua. Se trece apoi intreaga greutate a corpului pe piciorul stang (se muta centrul de greutate in fata) si se coboara apoi treptat bazinul pana in momentul in care se simpte o usoara tensiune la nivelul gambei. Se mentine aceasta pozitie pentru 15-30 de secunde si apoi se schimba piciorul pentru a intinde musculatura gambei drepte.

leg-stretching

Stretchingul coapsei

Se aseaza piciorul stang inaintea celui drept (la o distanta de aproximativ 50 de centimetri). Se indoaie apoi genunchiul drept (se ingenungheaza), degetele de la piciorul drept si genunghiul drept mentin contactul cu podeaua pe tot parcursul exercitiului. Se coboara apoi bazinul (centrul de greutate) pana ce se simte o tensiune la nivelul coapsei drepte. Se mentine pozitia pentru cateva secunde apoi se schimba piciorul pentru a intinde si coapsa stanga.

Stretchingul popliteului si genunchiului

Persoana trebuie sa se aseze confortabil pe podea, cu un picior intins in fata si celalalt indoit in lateral (regiunea posterioara a coapsei si gambei formeaza un unghi de 90 de grade). Persoana in cauza isi apleaca apoi toracele (pieptul) peste piciorul intins pana in momentul in care reuseste sa-si atinga cu mana degetele piciorului. Se mentine aceasta pozitie pentru cateva secunde (15-30 de secunde), apoi se schimba pozitia pentru a se intinde musculatura celuilalt picior. Exercitiul este eficient in momentul in care se simte o tensiune a musculaturii periarticulare a genunchiului).

 

Stretchingul umerilor

Pentru acest exercitiu de stretching se impreuneaza mainile la spate (palma in palma, cu degetele in pozitie verticala pe podea). Persoana se apleaca usor in fata, mentinandu-si spatele si gatul drepte, in aceelasi timp ridicandu-si bratele pana in momentul in care acestea formeaza cu toracele posterior un unghi de aproximativ 90 de grade. In acest moment se simte o usoara tensiune la nivelul musculaturii laterale a pieptului. Pozitia se mentine de asemenea pentru 20-30 de secunde si se incearca apoi un alt exercitiu de stretching.

exercitii-stretching-3

Stretchingul muschilor triceps

Se indoaie bratul drept la nivelul cefei, astfel incat cotul drept sa fie indreptat catre tavan. Se trage apoi cotul drept cu mana stanga, incet pana se simte o tensiune la nivelul muschiului triceps al mainii drepte. Se mentine contractia cateva secunde apoi se schimba bratul pentru a repeta exercitiul.

triceps-streatching

Stretchingul regiunii lombare inferioare

 Acest exercitiu este util mai ales in randul persoanelor cu anumite afectiuni reumatismale degenerative a spatelui (spondiloza lombara), fiind folosite alaturi de tratamentul medicamentos in diminuarea durerii si anchilozarii locale. Persoana care efectueaza exercitiul trebuie sa se intinda pe spate pe o suprafata dreapta mai tare (nu pe o saltea moale). Se indoaie membrul inferior drept si se prinde genunchiul cu ambele brate, apoi coapsa este adusa catre toracele anterior pana se simte o tensiune la nivelul musculaturii posterioare a coapsei si fesei de aceeasi parte.
Acest exercitiu este mult mai eficient daca se coreleaza cu o respiratie corecta. Cu cat genunchiul se apropie mai mult de toracele anterior (piept) cu atat se prelungeste mai mult expirul. Inspirul profund si expirul prelungit se repeta in mai multe reprize pana la terminarea exercitiului (de 2-3 ori). In cazul in care apare disconfortul sau durerea locala, acest exercitiu trebuie intrerupt pentru a evita aparitia unor complicatii.

Stretchingul musculaturii spatelui (pozitia "pisicii nebune")

Persoana se aseaza pe podea in genunchi si maini (in "patru labe"), cu spatele drept si privirea inainte. Se expira usor si se contracta musculatura abdominala, se apleaca capul in jos si in final se incovoaie spatele (se formeaza in dom). Se pastreaza pozitia pentru cateva secunde (10-15 secunde), apoi se revine la pozitia initiala si se inspira profund. Dupa o relaxare corespunzatoare a musculaturii abdomenului, se repeta exercitiul (pentru o eficienta superioara se repeta de 5-10 ori).

exercitii-stretching-2

Stretchingul spatelui (exercitii de extensie a spatelui)

Acest exercitiu poate fi realizat dupa intinderea pe burta (recomandabil pe o saltea speciala de stretching). Persoana se sprijina apoi pe antebrate, astfel incat coatele se gasesc exact sub umeri. Se mentine pozitia cat mai mult timp. Este recomandabil ca pe tot parcursul extensiei sa se mentina expirul prelungit.

exercitii-stretching-1

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!