Expozitia "Autoportret" - Ioana Palamar, 8 iulie - 30 august Galeriile de Arta "Ateneul Tatarasi"

Expoziția "Autoportret" - Ioana Palamar

8 iulie - 30 august Galeriile de Arta "Ateneul Tatarasi"

 

Ateneul Tătăraşi şi Universitatea de Arte "G. Enescu" organizează expoziţia AUTOPORTRET aparţinând tinerei artiste IOANA PALAMAR.

Expoziţia va fi deschisă publicului spre vizitare în perioada 8 iulie - 30 august 2013.

Ansamblul lucrărilor care face parte din proiectul ,,Aprofundarea sinelui” a fost gândit gradual, în sensul că presupune reprezentarea picturilor care înfăţişează ochi deschişi, respectiv autoportrete cu ochi deschişi, precum şi lucrări în care m-am reprezentat din semiprofil, apoi din profil cu ochiiîntredeschişi, închişi şi închişi. Nu în ultimul rând şi mâna este considerată a fi oglinda sufletului. Poate că uneori ne acoperim chipul cu diverse măşti, înlăturând orice brumă de sinceritate, pe când mâna ne trădează cel mai bine caracterul, şi temperamentul, deoarece apare adevărată, aşa cum este ea.

expozitie-ioana-palamar-iasi

Tehnica de execuţie a a acestor lucrări este foarte variată, deoarece presupune tehnica culorilor în ulei, colaj, encaustică etc. Suporturile utilizate sunt diversificate, de asemenea; am apelat la suporturi clasice, cum ar fi pânza, pfl-ul, sticla, dar şi la plastic, foaie de pergament etc.  

Conceptul acestui proiect are în vedere contrastul  exteriorizare – interiorizare; ochi deschis- ochi închis, deoarece am dorit sa redau etapele de la starea de comunicare cu privitorul, la etapa medie care semnifică un început de interiorizare şi de întoarcere înspre sine, iar ulterior am recurs la ultima etapă de incursiune lăuntrică şi de detaşare completă de spaţiul exterior.                    

Consider că pentru a aprofunda mai bine anumite lucruri şi pentru a te cunoaşte mai bine pe tine însăţi este necesară aceasta solitudine, această izolare de ceilalţi, dar în acelaşi timp poate fi foarte dăunător dacă se intră deseori în această stare. Trăim într-o societate şi avem nevoie şi de comunicare cu cei din jur, nu doar cu noi înşine. Din această cauză este indicat să facem din viaţa noastră o compoziţie echilibrată. Echilibrul ne va crea mereu un sentiment de armonie în primul rând cu noi înşine, dar şi cu cei din jur, înglobându-ne sufletul şi mintea într-o atmosferă de pace sufletească.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!