Decembrie 01, 2023

Expoziţia “Omagiu lui Caragiale” 1-30 noiembrie Galeria de artă “Grand Hotel Traian”

Expoziţia “Omagiu lui Caragiale”

1-30 noiembrie Galeria de artă  “Grand Hotel Traian”

Expoziţia “Omagiu lui Caragiale”, realizată de către  studenţii anului II- Pictură de la Facultatea de arte vizuale şi design dinIaşi, a fost concepută în 2012, la o sută de ani de la moartea marelui dramaturg român. Prezentate publicului ieşean, iubitor de artă şi literatură,  pe simezele Muzeului “Mihail Kogălniceanu” (în dec. 2012), portretele şi compoziţiile inspirate din opera şi personalitatea lui Caragiale îşi continuă periplul în galeria de artă de la “Grand Hotel Traian” (1-30 noiembrie 2013).

expozitia-omagiu-lui-caragiale

În această clădire, la 6 octombrie 1884, Caragiale a citit, la aniversarea “Junimii”,  piesa “O scrisoare pierdută”, a cărei premieră a avut loc la data de 13 noiembrie, în prezenţa reginei şi s-a bucurat de un extraordinar succes.

Realizatori ai unei alte frumoase expoziţii cu tematica  inspirată din literatură (“Noaptea geloziei”-2013, după volumul omonim al regizorului şi profesorului de de film Mihai Mihaescu), tinerii artişti profesionişti ce îl omagiază pe Caragiale  la “Grand Hotel Traian”, demonstrează că  arta are puterea de a întinde punţi peste veacuri iar conceptul antic al sincretismului domeniilor sale este şi o realitate a viitorului. (Lect.univ. dr. Cristian Ungureanu)

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!