Expozitie Dragos Patrascu - Calatoria 1-20 noiembrie

Expozitie Dragos Patrascu - Calatoria

1-20 noiembrie

 

Galeriile de artă “Cupola, Galeria de artă “N. Tonitza” şi Galeria de artă “Th. Pallady” va invita in perioda 1-20 noiembrie 2014 la expozitia “Calatoria”  a artistului plastic Dragos Patrascu. Vernisajul va avea loc luni, 3 noiembrie 2014, de la ora 18:00, la Galeriile de Arta ”Cupola”.

 “Această forjare material-spirituală a liniei, în creion, în culoare, în relief, în sârmă sau „disimulată” în obiect înseamnă Călătoria. Pentru că, deşi artistul spune că opera lui e un fel de jurnal, nu trebuie să ne lăsăm „înşelaţi”. „Umbra”, mai mare, a creatorului, conduce sensul unei neliniştite şi fericite căutări a formei. A expresiei.

expozitie Dragos Patrascu calatoria

De la lupta iniţială cu sine pentru măiestrie, artistul lasă să se vadă, în prezent, o luptă în interiorul lucrărilor, între forţe spirituale care se ciocnesc într-o formă violent-contrastantă. Din nou, să nu pierdem din vedere că e o călătorie a liniei – iniţiatică – prin forme. Se îngroaşă, se colorează, se încearcă pe sine. Vie, nu admite că ar putea avea limite. Cel puţin nu convenţionale, impuse.

Însă baza rămâne arta de maestru desenator care visează să i se întrupeze liniile. Un paradis în care mâna, ochiul şi lucrurile să atingă gradul de contopire în care desenul să pară că nu mai e necesar. În care armonia şi contrastul să se unească într-o singură linie-formă, într-un timp comun.

Utopie sau joc de cuvinte, cert este că artistul nu se învârte în cerc, nici nu caută un perpetuum mobile, ci, aşa cum se cere în ordine spirituală, – evoluează.” -Ana Ioan

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!