Decembrie 05, 2023

Expozitie Ofelia Hutul "Dincolo de noi" la Muzeul Unirii

Expozitie Ofelia Hutul "Dincolo de noi"

Iunie Muzeul Unirii

 

Până la sfărșitul acestei luni, Muzeul Unirii din Iași este gazda unui nou eveniment cultural înscris în registrul artelor vizuale.
Organizat de Complexul Muzeal Național Moldova din Iași în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, evenimentul o are drept invitată de onoare pe renumita  plasticiană ieșeană Ofelia Huțul.
În cadrul expoziției personale artista prezintă o selecție de lucrări reprezentative care aduc in atenția publicului un inedit exercițiu de creațivitate artistică și plastică.
Expoziția de arte vizuale “Dincolo de noi” ne invită să deslușim lumea fascinantă a pictoriței în care semnele și simbolurile originale ne vorbesc despre sentimentelele și trăirile afective ale autoarei în care ne regăsim și noi privitorii.
Iubitorii de artă sunt aşteptaţi la vernisaj,  joi,  18 iunie 2015 la ora 18.00.
Expoziția va fi prezentată de d-l  profesor univ. dr.  Constantin Tofan.
Evenimentul susține proiectul “Iași -  Capitală Europeană a Culturii 2021”.
Vă așteptăm cu drag!
PR & Coordonator promovare mass- media, Carmen Sirbu

Expozitie Ofelia Hutul 2015


Conceptul expozitiei "Dincolo de noi”

Dincolo de tot ceea ce descoperă lumea la o prima vedere în noi, se ascund neliniști, complexe felurite, tristeți iremediabile, bucurii euforice, dorințe sau năzuințe de nemarturisit.
Arta mea are ambiția de a sonda subconștientul, de a decodifica motivația emoțiilor unor personaje marcate de sentimente speciale, evadând din rațiunea efemeră a prezentului în abstract, în arealul metaforic, acolo unde posibilitățile de cunoaștere sunt nelimitate, unde pot investiga eul profund al individului.
Astfel, imaginez câte o "deschidere" adeseori în piepturile portretelor, prin care și privitorul să poata trece dincolo de limitele cognoscibilului, deslușind taine "de suflet".  În lumea de dincolo de "fereastră" prinde contur trăirea adevărată dezbrăcată de conveniențe. Astfel pictura mea se deapănă liric pe spirala care conduce spre purificare, spre spiritualitate. Este un îndemn de a ne înalța din noi, spre noi.
Artist plastic, profesor dr. Ofelia Hutul

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!