Expozitia Iasul in miniatura 4 iunie – 30 august

Expozitia Iasul in miniatura

4 iunie – 30 august

 

Ateneul Tătărași prezintă expoziția „Iașul în miniatură”. În perioada 4 iunie – 30 august 2015, publicul este invitat să admire lucrările de artă unice în România create din nimic de artistul Constantinescu Valeriu. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 12 iunie 2015, ora 17.00, în sala Galeriile de Artă de la etajul 1, Ateneul Tătărași.

Expozitia Iasul in miniatura 2015

Constantinescu Valeriu, diplomat în științe economice, are 87 de ani și de 3 ani construiește Iașul din nuiele, conuri de brad, ghindă de stejar, semințe din păstăile de glădiță, bețe de la înghețată, aracet și lac. Toate materialele provin din Pădurea Ciric, unde domnul Valeriu obișnuiește să se plimbe și de la pensionarii din Tătărași, care au mâncat 2000 de înghețate pe băț. Aceste bețe au fost folosite pentru realizarea machetei bisericii Sfinții 3 Ierarhi din Iași, iar „construcția” a durat 3 luni de muncă și dăruire.

La Ateneul Tătărași sunt expuse 25 de lucrări sub forma unei expoziții cu vânzare. „Iașul în miniatură” poate fi admirat în sala Galeriile de Artă, până pe 30 august a.c., iar accesul publicului este liber.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!