Expozitie de tablouri din seminte - Daniela Kovats 1 - 31 august

Expozitie de tablouri din seminte - Daniela Kovats

1 - 31 august Galeria de Arta Grand Hotel Traian

 

Pentru a doua oara la Galeria de Arta Grand Hotel Traian Iasi, Daniela Kovats, va expune tablouri realizate din diverse semințe, boabe și macaroane. Tablourile reprezintă figurile unor personalităţi cunoscute din lumea artistică românească şi internaţională, dar şi personaje şi locuri istorice.

Printre personajele transpuse în tablouri realizate de Daniela Kovats se numără Florin Piersic, Marin Moraru, Horaţiu Mălăele, Nicu Constantin, Mircea Albulescu, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Vlad Ţepeş, dar şi Sharon Stone, Oprah Winfrey, Julia Roberts, Tom Jones, Michael Jackson. Pentru realizarea tablourilor, Daniela Kovats foloseste seminte de in, muștar, mac, susan, mei, rapiță, orez, iar în unele cazuri alte materiale, precum strasuri, mărgeluțe și nisip colorat.

expozitie tablouri seminte

„Întotdeauna, artele plastice au avut nişte delimitări foarte mobile. De fiecare dată când un artist înzestrat a hotărât să se sature de limitele pe care le-a respectat până la un moment s-au născut genuri noi, orientări noi. Daniela Kovats a făcut totul din instinct. Meritul mare al artistei este că niciodată nu a rămas dezechilibrată. I-a plăcut să privească figura umană. Această trecere, mai mult figurativă spre figura umană ne arată că această pornire artistică are rezoane adânci, este determinată de un anumit resort sufletesc, care i-a împins atenţia într-o anumită direcţie“, a afirmat criticul Dan Lăzărescu.

Kovats Daniela s-a născut la 21 iunie 1968, în localitatea Salonta, judeţul Bihor. Din primavara anului 2008, s-a mutat la Arad împreună cu soţul, după 20 de ani petrecuţi în Ploieşti şi Bucureşti. Nu a absolvit cursuri de specialitate în domeniul picturii, pregătirea de bază fiind de tehnician în administraţia publică.

Preocuparea pentru pictură o are din copilărie când a început să schiţeze peisaje din natură. După adolescenţă a continuat să-şi dezvolte această pasiunea pentru pictură prin lucrări pentru colegii de serviciu şi prin realizarea unor picturi murale în propria casă.

„Îmi aduc aminte că tatăl meu a fost cel care a observat înclinaţia mea către artele frumoase şi nu a pierdut nicio ocazie să mă impulsioneze şi, în acelaşi timp, să-mi confirme prin cuvinte faptul că merită să îmi cultiv vocaţia. O imagine din paste făinoase reprezentând un soare, pot să spun că a fost începutul meu în arta neconvenţională. După care, am realizat o lucrare stilizată reprezentând o vază şi un trandafir din seminţe, aceasta fiind prima mea lucrare din seminţe.” Daniela Kovats.

Expoziţia de tablouri realizate din diverse semințe poate fi vizitată în perioada 1-31 august 2015, în holul Hotelului Traian  din Iasi, în fiecare zi, începând cu orele 07.00.

Curator Galeria de Arta Grand Hotel Traian : Stefania Mihailescu

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!