Decembrie 09, 2023

Expozitie pictura Vieriu Diana - Ireversibila Memorie 1-30 octombrie

Expozitie pictura Vieriu Diana - Ireversibila Memorie

1-30 octombrie Galeria de Arta Grand Hotel Traian

 

Expozitia care se va deschide la Galeria de Arta GRAND HOTEL TRAIAN, pe 1 octombrie, contine atat lucrari in acrilic pe panza cat si lucrari in tempera pe hartie, fiind, din punctul de vedere al tehnicii, o expozitie mixta.

"Ireversibila Memorie" - expozitia - se centreaza pe idea unei memorii fluide, curgatoare, niciodata aceiasi.
Memoria se comporta asemeni siajului unei nave, ea prinde brusc viata la trecerea unei "ambarcatiuni" (adica a unei noi zile, a unui eveniment....), se impregneaza de tot ce este imprejurul sau, apoi coboara in sine insasi, imbogatita sau distilata, tumultoasa ori linistita, complice sau aparent neparticipativa.
Inviata brusc de curiozitate sau actiune, memoria - mereu schimbatoare - se inscrie intr-un parcurs al carui inteles ne scapa deseori, dar niciodata aceeasi.
"Ireversibila Memorie" se doreste a fi NU un clopot intr-o catedrala, ci mai degraba un vant care misca schimbator toate frunzele: frunzele nelinistilor noastre, trecute si viitoare.

 expozitie Ireversibila Memorie Vieriu Diana

Vieriu Diana isi consuma viziunile in ritmul sau propriu, parcurgand o arta aparent lipsita de obstacole, de reveniri sau reinceperi tulburatoare. Penduland intre un fin suprarealism si observatia personala a tuturor amanuntelor care scapa celorlalti, arta sa confirma subtila idee a unei mereu innoitoare reveniri in prezentul curgator al memoriei sau in memoria schimbatoare a prezentului.

Vieriu Diana a avut in ultimii ani cateva expozitii personala in Liechtenstein, la Vaduz si in Elvetia, in cantonul Geneva. Expozitiile au fost fie acrilice pe panza, fie tempera pe hartie.De marturisit ca lucrarile sale s-au bucurat de un real succes mai ales in randul tinerilor, pentru care contactul cu visul este mai pregnant...
1-30 octombrie 2016
Galeria de Arta Grand Hotel Traian

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!