Expozitie colectiva de pictură, grafică şi sculptură - "Generatii" 13 mai - 12 iunie Bellaria Hotel

Expozitie colectiva de pictură, grafică şi sculptură - "Generatii"

13 mai - 12 iunie Bellaria Hotel

 

Pentru a marca a XII-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” Bellaria Hotel propune ieşenilor încă o întâlnire aparte cu artele frumoase. Artiști consacrați - Florentin Vesa, Liliana Dumitriu, Nicolae Suciu și Grigore Bejenaru  - și actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași vor expune lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Generații”, ce poate fi vizitată în perioada 13 mai-12 iunie. Vernisajul va avea loc pe 13 mai, la ora 18:00, în prezenţa prof. dr. Dragoş Pătraşcu şi a prof. dr. Constantin Tofan.  
În fiecare an, la sfârşit de aprilie-început de mai, în funcție de cât de blândă a fost iarna, un artist inedit expune în Grădina de Vară de la Bellaria Hotel lucrări de un rafinament vizual şi olfactiv greu de egalat. Artistul se numeşte Primăvara, iar minunatele, dar efemerele sale creaţii poartă numele de flori de liliac. Este un eveniment natural magnific şi o sărbătoare ce nu poate să nu fie celebrată. Este Sărbătoarea Liliacului, eveniment de tradiţie pentru Bellaria Hotel, aflat anul acesta la ediţia cu numărul doisprezece și, respectiv, a cincea ediție patronată de artele frumoase.

bellaria hotel expozitia generatii sarbatoarea liliacului

Este perioada în care Bellaria Hotel se transformă, pentru o lună, într-o veritabilă galerie de artă. Ediția din 2016 reunește 2 generații: artiști consacrați – foști colegi de clasă, absolvenți ai Liceului de Muzică și Arte Plastice „Octav Băncilă”, promoția 1975 – și artiști aspiranți – actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași. Florentin Vesa, Liliana Dumitriu, Nicolae Suciu și Grigore Bejenaru sunt artiștii consacrați ce vor avea, la acest eveniment, o dublă calitate: exponzanți și membri ai juriului ce va decide lucrările premiante ale aspiranților. Timp de o lună, până pe 12 iunie, Bellaria Hotel va găzdui ambele expoziții.

După această dată, lucrările ce fac parte din colecția hotelului își vor relua locurile bine stabilite, în restaurante, holuri și camere, cât și în Grădina de Vară, minunat loc de destindere mai ales în sezonul cald. Colecția Bellaria Hotel este formată din lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Dragoș Pătrașcu, Tudor Pătrașcu, Bogdan Bârleanu, Florentin Vesa, Constantin Tofan, Ilie Bostan și Sorin Purcaru.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!