Expoziţiei foto-haiku - “Declic in silabe” in perioada 24 iunie - 24 iulie

Expoziţiei foto-haiku - “Declic in silabe”

24 iunie - 24 iulie

 

Asociaţia "TIME FOR ART" în colaborare cu Asociaţia "UNIVERSUL PRIETENIEI" şi Ateneul Tătăraşi, vă invită la vernisajul itinerant al expoziţiei foto-haiku, “DECLIC ÎN SILABE”- ediţia a III-a, 2016.

“Interesul meu pentru haiku a fost favorizat, poate, şi de cultura poporului căruia îi aparţin - un popor cu o cultură sensibilă la influenţe, capabilă să sintetizeze şi să interpreteze original modelele artistice venite din occident sau orient.
Chiar vântul aspru şi rece adus din nord se temperează pe pământul românesc de la gurile Dunării şi de la ţărmul Mării Negre. În folclorul nostru, natura reprezinta cadrul de comuniune sufletească, unde omul îşi împarte tristeţile şi bucuriile cu soarele şi luna, cu pomii şi florile, cu râurile şi munţii.
Doina a fost una dintre speciile lirice româneşti care au cultivat relaţia omului cu natura, bineînţeles, la altă scară şi în alte forme poetice decât haiku-ul.
Existând această tradiţie a dialogului om-natura în poezia noastră, românii nu puteau să rămână indiferenţi la spiritul haiku-ului care cultivă o temă similară.”

expozitie Declic in silabe Iasi

ION CODRESCU, “Un drum spre haiku”, din volumul “Ocolind iazul – antologie de Ion Codrescu”

Aflată deja la cea de-a III-a ediţie, expoziţia foto-haiku “DECLIC ÎN SILABE”, reprezintă un proiect de grup, iniţiat de fotograful Broşu Constantin, care s-a implicat cu un numar de 50 de fotografii de natură şi din viața satului la care, 43 de haijini români din ţara şi din străinătate au scris haiku la fotografie.

S-a întrunit astfel un număr de 1204 poeme din care au fost selectate 150, câte 3 pentru fiecare din cele 50 de fotografii, scopul final fiind acela de a aduce în faţa publicului poezia niponă şi fotografia de natură printr-o expoziţie foto-haiku, la un standard cât mai ridicat al acestei arte.

Din dorinţa de a veni cât mai aproape de publicul din ţară cât şi de participanţii cu poeme în acest proiect organizatorii îşi propun, ca şi în ediţiile anterioare, să promoveze această artă prin itinerarea expoziţiei în cât mai multe oraşe din ţară şi prin editarea unui album, în măsura sprijinului oferit de sponsorii acestui proiect.

Participanţi în proiect:

Laura Văceanu
Ana Olimpia
Corneliu Traian Atanasiu
Mihaela Băbușanu
Mioara Băluță
Sorin Toma Boc
Ioana Bud
Mihail Buraga
Cezar Florin Ciobîcă
Mihaela Cojocaru
Cornel Costea
Magdalena Dale
Ana Drobot
Genovel-Florentin Frățilă
Petru Ioan Gârda
Oana Gheorghe
George Gîtlan
Vasilica Grigoraș
Florin Grigoriu
Tincuța Horonceanu Bernevic
Luminița Ignea
Letitzia Iubu
Ildiko Juverdeanu
Ioan Marinescu
Mihai Mateiciuc
Dan Norea
Lenuța Gabriela Ocneanu
Daniel Onaca
Maria Oprea
Mara Paraschiv
Virginia Popescu
Adelina Popovici
Rafila Radu
Iulia Ralia
Speranța Lucreția Rubin
Argentina Stanciu
Elena Stănescu
Valeria Tamaș
Maria Tirenescu
Violeta Urdă
Ana Urma
Daniela Varvara
Carina Elena Vădăvoiu
Daniela Zglibuțiu

INIŢIATORI
OANA GHEORGHE
BROŞU CONSTANTIN

ASOCIAŢIA “TIME FOR ART”