Expozitie Geta Romanescu - "Universuri picturale"

28 iulie - 13 august Iulius Mall

 

În perioada 23 iulie - 13 august 2016, complexul comercial Iulius Mall din Iași, transcende din nou scopul pentru care a fost creat, redevenind  un cămin al artei.
Într-un spațiu generos situat la etajul I în aripa nouă a mall-ului, vor fi prezente două expoziții personale de artă plastică care etalează lucrări de artă murală din ceramică semnate  de Gabriel Obreja și lucrări de pictură ale cărei creatoare este Geta Romanescu.

Reușind să creeze o atmosferă unitară între cele două expoziții, demersurile artistice ale celor doi plasticieni prezintă o colecție de lucrări rafinate și elegante  caracterizate de un  puternic efect sinergic pentru compozițiile plastice expuse.
Vernisajul celor două expoziții simultane va avea loc pe data de 31 Iulie 2016, ora 17:00, cuvântul de deschidere avându-l doctorul în estetică, profesor univ. dr. Mihai Pamfil.
Vă așteptăm cu drag!

expozitie universuri picturale geta romanescu

Conceptul expoziției „ Universuri paralele”

Perioada contemporană poate fi definită ca fiind una eclectică, caracterizată de existența unor lumi diferite, fiecare individ având propria viziune asupra oricărui aspect sau fenomen specific vieții. Lucrările de pictură incluse în cadrul expoziției „Universuri paralele”, structurate pe un teren al clasicismului tehnic, explorează diferite forme de viziuni asupra unor simboluri subiective, capabile de a prefigura multitudinea de trăiri generate de percepția realității.         
Compozițiile plastice prezente pe simeză, aflate între figurativ și abstract, alunecă uneori pe terenul informalului, generând astfel reprezentări morfologice variate specifice diversității materiale și spirituale universale.
Sugestia de transcendență din unele compoziții este generată de existența mai multor planuri succesive, separate uneori de portaluri sau uși specifice unor lumi necunoscute.        
În plan tehnic, culoarea pusă deseori în pastă groasă, structurată pe un desen viguros, este caracterizată de strălucire și densitate, având o senzualitate aparte.    
Colecția de lucrări expuse reprezintă o analiză a vieții, dar și o odă a acesteia.

Artist plastic Geta Romanescu

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!