Decembrie 01, 2023

Expozitie de ceramica Gabriel Obreja  „Arteopterix”

28 iulie - 13 august Iulius Mall

 

În perioada 28 iulie - 13 august 2016, complexul comercial Iulius Mall din Iași, transcende din nou scopul pentru care a fost creat, redevenind  un cămin al artei.
Într-un spațiu generos situat la etajul I în aripa nouă a mall-ului, vor fi prezente două expoziții personale de artă plastică care etalează lucrări de artă murală din ceramică semnate  de Gabriel Obreja și lucrări de pictură ale cărei creatoare este Geta Romanescu.

Reușind să creeze o atmosferă unitară între cele două expoziții, demersurile artistice ale celor doi plasticieni prezintă o colecție de lucrări rafinate și elegante  caracterizate de un  puternic efect sinergic pentru compozițiile plastice expuse.
Vernisajul celor două expoziții simultane va avea loc pe data de 31 Iulie 2016, ora 17,00, cuvântul de deschidere ¬ avându-l doctorul în estetică, profesor univ. dr. Mihai Pamfil.
Vă așteptăm cu drag!

expozitie ceramica gabriel obreja

Conceptul expozitiei „Arteopterix”

Expoziția „Arteopterix”, deschisă în interiorul complexului Iulius Mall din Iași, se constituie dintr-o organizare de ansamblu a mai multor lucrări de ceramică destinate pentru a fi amplasate pe suporturi murale de dimensiuni variate. Datorită specificului spațiului expozițional, ce poate fi contemplat de la etajul superior al clădirii respective inclusiv într-o percepție „în zbor de pasare”, ansamblurile compoziționale dispuse orizontal pot fi percepute cu deformări perspectivice minore, avantaj la care nu se poate accede în nici o altă sală de expoziții din orașul Iași.        
Pentru a fi în ton cu caracterul semantic al structurilor materiale reprezentate artistic prin intermediul ceramicii sau a lutului nears, titlul expoziției face o trimitere la zborul metaforic al creativității artistice, prefigurând discret o sugestie de arhaic.
Lucrările artistice prezentate au ca scop final umanizarea ambientală a suprafețelor murale decorate, cu intenția impunerii unei atmosfere intime de cămin, atmosferă ce lipsește tot mai mult în acest secol al depersonalizării generale.

Artist plastic Gabriel Obreja

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!