Expoziţie gravură şi grafică Christopher Castle, 28 mai – 14 iulie 2019

Expoziţie gravură şi grafică Christopher Castle

28 mai – 14 iulie 2019, Palatul Culturii din Iași

 

În perioada 28 mai – 14 iulie 2019 la Palatul Culturii din Iași, în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei, publicul va putea vizita expoziția de gravură și grafică „from the shadows to the light: a Cucuteni encounter”, semnată de artistul de origine britanică Christopher Castle.

Realizată de o echipă mixtă formată din specialiști ai Muzeului de Artă și ai Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova”, expoziția conține lucrări inspirate de arta binecunoscutei civilizații neolitice Cucuteni-Tripolie, identificată pe teritoriul României, al Moldovei dar și al Ucrainei.

expozitie grafica si gravura christopher castle iunie 2019

Christopher Castle a studiat îndelung culturile neolitice și cele ale epocii bronzului, iar în ultimii ani a vizitat în repetate rânduri România și a colaborat îndeaproape cu specialiști ai domeniului, atras fiind de artefactele cucuteniene. Expoziția conține lucrări care explorează teme interconectate sugerate de arta acestei străvechi civilizații. Fie că este vorba de percepția spațiului, de armonia geometrică specifică acestui univers, fie de rolul și puterea personajelor feminine reprezentate de statuetele cucuteniene, de universul magico-religios sugerat de acestea, Christopher Castle a găsit în simbolurile preistorice expresii și indicii ale unei perspective sacre asupra vieții, ale unei ordini și unități care evocă un profund simț al cunoașterii.

Vernisajul va avea loc marți, 28 mai 2019, ora 17.00 la Palatul Culturii!

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!