Expoziția temporară „Ateneul Popular Tătărași - 100 de ani de la înființare”

Expoziția temporară „Ateneul Popular Tătărași - 100 de ani de la înființare”

10 decembrie 2019 – 15 februarie 2020, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”

 

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi - Muzeul de Istorie a Moldovei organizează, la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” din Iași, în perioada 10 decembrie 2019 – 15 februarie 2020, expoziția temporară „Ateneul Popular Tătărași - 100 de ani de la înființare”.

În Moldova, această instituție, „care s-a remarcat între toate ateneele”, după cum scria Tudor Arghezi în 1928, a desfășurat o importantă activitate culturală, militând pentru păstrarea spiritului unității de neam. Înființat în „Mahalaua Tătărași”, în anii 1919 – 1920, Ateneul a constituit un exemplu, după modelul acestuia luând fiinţă asemenea lăcaşuri de cultură şi în alte cartiere ieşene, apoi şi în alte localităţi: Ploieşti, Chişinău, Tecuci, Huşi, Piatra Neamţ.
Se impune, aşadar, la 100 de ani de la înfiinţare, să reevaluăm – valorificând inedite documente și fotografii din patrimoniul Muzeului de Istorie a Moldovei – intensa activitate culturală a Ateneului Popular Tătăraşi.

Expozitie temporara Ateneul Popular

Vernisajul a  avut loc marți, 10 decembrie 2019, ora 17.00 și a fost completat de un program artistic, susținut de Beatrice Popliuc și Carmina Vidrașcu, de la Artwork Atelier Iași - coordonator prof. Ramona Tumurug; Lorenzo Moise, Francesco Moise, Giulia Moise, Andrei Nicăi, Daria Gafincu și Măriuca Ionescu, de la Palatul Copiilor Iași – coordonator: prof. Claudia Martinică.
Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!