Expoziție de pictură Oana Daniela Drăgoi - „La Vie en Jeux”

Expoziție de pictură Oana Daniela Drăgoi - „La Vie en Jeux”

07 – 30 Septembrie 2020, Galeria Labirint

 

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași și Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași Galeria de artă „LABIRINT”, au plăcerea de a vă invita să vizitați expoziția de pictură „La Vie en Jeux”- semnată de artista Oana Daniela Drăgoi
Curator: DR. MARIA BILAȘEVSCHI

expozitie de pictura Oana Daniela Dragoi septembrie 2020 Iasi

Expoziția va fi deschisă în perioada 07 Septembrie – 30 Septembrie 2020

”Oana Drăgoi îşi structurează cercetările în jurul unor concepte cheie, sprijinindu-se pe exemple din istoria artei astfel încât să coreleze eliberarea propriei imaginaţii prin diferite tehnici cu sentimentele şi trăirile pozitive, ce modelează prin culoare şi forme, arta văzută ca formă de terapie. Culorile vivace, puternice, descriu contemporaneitatea, plecând de la individ la natură, de la unitate la fărâmiţare ale unui spirit proaspăt, pentru care arta este în primul rând expresia bucuriei de a fi, dublată de efervescenţa descoperirilor şi a refugiilor.

Expoziţia personală a Oanei Drăgoi intitulată „La vie en Jeux” constă într-o suită de lucrări realizate cu ajutorul palmei, prin apăsarea culorii pe suprafaţa hârtiei sau a pânzei, trasând spontan linii de conexiune între formele intuitive, asemenea ramificaţiilor pe care venele şi le imprimă în interiorul corpului uman. Traseele de comunicare prin culoare sunt cele care primează, culoarea fiind cea care dictează starea, dispoziţia, sentimentele, pendulând între explozie liberă şi structurare cerebrală. Alături de aceasta, simboluri discrete ale existenţei sunt inserate, fie sub forma atomilor ce emerg din picurături, a amprentei ce se intersectează cu suprafaţa bidimensională şi crează la rândul său un semn ce se vrea citit în conexiune cu rădăcinile şi multiplele liane ce leagă particula de univers. Prin întipărirea propriei amprente, ca într-un joc de copil, artista imortalizează nu vanitatea existenţei umane ci suma tuturor acelor acumulări şi cunoştinţe ce se depozitează în subconştientul uman, pe care le proiectează întru eliberare prin culoare”.
Maria Bilașevschi, critic de artă

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!