Decembrie 04, 2023

Expoziție Mălina Moncea - „Be the outside | looking in ”, 12 – 20 Mai 2021

Expoziție Mălina Moncea - „Be the outside | looking in ”

12 – 20 Mai 2021,Galeria de Artă ,,Victoria”

 

Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași are plăcerea de a vă invita să vizitați expoziția „Be the outside | looking in” semnată de artista Mălina Moncea si care va fi deschisă în perioada 15 Mai – 20 Mai 2021 la Galeria de Artă ,,VICTORIA” din Piața Unirii,

Expoziția personală a artistei Mălina Moncea înglobează narative proprii în context comparativ a zonelor urbane dezvoltate versus unui cartier periferic. Proiectul își propune a aduce în prim plan o conștientizare generală a existenței unei comunități izolate, neînregistrate și marginalizate de către oficialități. Se reprezintă într-o manieră post-documentară, instalativă și care comunică o viziune personală formată pe baza vecinătății și a fabricării juvenile de mitologii locale posibile. Diametral opus de interesul investitorilor capitaliști, acest cartier nu prezintă pertinență, deci urbanizarea și întreținerea unui pământ inhabitat clandestin, nu numai că nu este de dorit, ci este și îngrădit de un zid ce desparte pături sociale într-o manieră „utilitaristă”.

expozitie Malina Moncea Mai 2021 Iasi

Reconstituirea în galerie a celor două zone aflate la extremități ale spectrului dezvoltării urbane reprezintă un obiectiv personal al artistei, populația aflată în risc de abandon școlar, cu situații financiare critice ce locuiesc în condiții de igienă precare, în antiteză aflându-se o zonă la distanță de câțiva zeci de metri care dispune de atenția oficialităților și este un centru de interes comercial, marchează o diferențiere care poate fi extrapolată atât național cât și global. Instalațiile și lucrările fotografice își propun să imerseze publicul în atmosfera distopiei urbane.

Program: 13:00 – 18:00

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!