Decembrie 09, 2023

Expoziţie documentară „În memoriam Ioan Petru Culianu (1950-1991)”, 17-31 mai 2021

Expoziţie documentară „În memoriam Ioan Petru Culianu (1950-1991)”

17-31 mai 2021, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”

 

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi organizează, în colaborare cu Editura Polirom, expoziţia documentară „În memoriam Ioan Petru Culianu (1950-1991)”, dedicată comemorării a treizeci de ani de la dispariţia tragică a istoricului religiilor.

Profesorul Culianu, succesor al lui Mircea Eliade la Catedra de Istorie a Religiilor din cadrul Divinity School, a fost asasinat pe data de 21 mai 1991, în incinta Universităţii din Chicago.

Expoziţia cuprinde numeroase documente din arhiva familiei (printre care se numără facsimile după manuscrise şi corespondenţă, ediţii princeps ale unor volume apărute în Italia, Franţa, Olanda sau SUA şi traduse în multe alte limbi, extrase ale unor texte publicate în reviste din străinătate şi imagini rare cu membrii familiei sale), volume apărute la Editura Polirom în Colecţia „Biblioteca Ioan Petru Culianu”, coordonată de Tereza Culianu-Petrescu, şi altele.

expozitie documentara Petru Culianu mai 2021

Expoziţia, realizată de Elena Bondor şi Tereza Culianu-Petrescu, poate fi vizitată în perioada 17-31 mai 2021, la sediul central al bibliotecii universitare ieşene. La deschiderea oficială, care va avea loc vineri, 21 mai 2021, ora 12.00, în Aula BCU Iaşi, sunt invitaţi dl prof. dr. Nicu Gavriluţă, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, şi dl Adrian Şerban, directorul editorial al Editurii Polirom. În cadrul evenimentului, dl Nicu Gavriluţă va susţine prelegerea intitulată „De ce este actual Ioan Petru Culianu?”.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!