Decembrie 08, 2023

Expoziția de pictură Sofia Ioana Jitaru - „Jurnalul pisicilor mele”

Expoziția de pictură Sofia Ioana Jitaru - „Jurnalul pisicilor mele”

Casa de Cultură „Mihai Ursachi”

 

Palatul Copiilor din Iași și Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași organizează expoziția de pictură „Jurnalul pisicilor mele” semnată de Sofia – Ioana Jitaru.

Iubitorii de artă sunt invitați să viziteze Galeria „Labirint” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” din Municipiul Iași pentru a descoperi fragmente din viața pictoriței surprinse într-un jurnal plin de culoare în care personajele principale sunt pisicile.

Lucrările sunt realizate de către artistă în cadrul orelor Cercului de Tapiserie de la Palatul Copiilor Iași, sub coordonarea prof. dr. Mădălina Toma.

expozitia de pictura jurnalul pisicii mele iunie 2021

Sofia – Ioana Jitaru s-a născut pe 14 august 2007 și este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, profilul de Arte plastice. Artista este înscrisă din anul 2015 și la Cercul de Tapiserie al Palatului Copiilor din Iași. Profesorii coordonatori spun că Sofia – Ioana Jitaru este o tânără perseverentă și creativă, în ciuda vârstei fragede pe care o are.

În cadrul primei sale expoziții „Tradiții internaționale româno-indiene”, artista a prezentat o viziune personală asupra obiceiurilor românești. Evenimentul a avut loc în anul 2019 și s-a bucurat de un real succes, lucrările tinerei fiind apreciate de specialiștii în domeniul artelor plastice.

De-a lungul timpului, Sofia – Ioana Jitaru a mai participat la concursuri unde a obținut nenumărate premii și distincții. La Concursul Județean de Artă Plastică „Un oraș mai curat de sărbători” pictorița a obținut mențiuni și premiul I în anul 2018. De asemenea, în anul 2016 și 2018, Sofia – Ioana Jitaru a obținut premiile I și II la Concursul Județean „Carnaval la palat”. Aceasta a mai participat, în anul 2019, la Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Bună seara, gospodari” – Iași unde a luat premiul I.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!