Decembrie 01, 2023

Expoziție internațională de grafică "Holocaust", 23 iunie - 18 iulie 2021

Expoziție internațională de grafică "Holocaust"

23 iunie - 18 iulie 2021, Palatul Culturii

 

Expoziția "Holocaust" face parte dintr-un proiect itinerant gândit și înfăptuit de domnul Lucian Nastasã-Kovács, directorul Muzeului de Artã Cluj-Napoca și graficianul Ovidiu Petca, de altfel curatorul expoziției.
Este a patra etapă, după cea găzduită de ICR Budapesta în 2019 precum și cea de la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova din Chișinău, în 2020. O a treia expoziție, cea de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca s-a desfășurat doar în mediul on-line, dată fiind situația pandemică.

Expoziția este una cu participare internațională – 20 de artiști contemporani din 13 țări (Canada, Israel, Japonia, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Puerto Rico, Suedia, Italia, Macedonia, România, Ungaria) și cuprinde 40 de lucrări de grafică alb-negru – gravură și grafică digitală.

expozitie holocaust iunie Iasi 2021

Vernisajul va avea loc pe 30 iunie, ora 18 la Muzeul de Artă din cadrul Palatului Culturii Iași și va fi prefațat de un moment liric - Negru lapte al zorilor, semnat Diana Cozma, actriță și profesoară la Facultatea de Teatru din Cluj Napoca.
Invitați : invitați: Lăcrămioara Stratulat, manager al C.M.N. Moldova” Iași, Petru Bejan, critic de artă, Lucian Nastasã-Kovács director al Muzeului de Artã din Cluj-Napoca, Ovidiu Petca, curator.
Moderator: Mihail Voicu, muzeograf

Expoziția poate fi vizitată în perioada 23 iunie - 18 iulie a.c.

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!