Expoziția de grafică Eugen Alupopanu - „Crossing the Line”, 31 mai – 7 iulie 2021

Expoziția de grafică Eugen Alupopanu - „Crossing the Line”

31 mai – 7 iulie 2021, Galeria de artă DANA

 

În perioada 31 mai – 7 iulie, Galeria de artă DANA invită publicul iubitor de artă la expoziția de grafică „Crossing the Line” semnată de către artistul Eugen Alupopanu.
Călător şi descoperitor, introspect, ironic şi autosatiric, cu un umor înţepător şi o privire ce opreşte în linie zumzetul exterior, Eugen Alupopanu nu este artistul unui singur proiect grandios, ci articulează în perioade precis delimitate în timp (chiar dacă acestea se extind într-un continuu progress), sub o matrice unitar stilistică, idei-proiecte.

Un astfel de demers este “Crossing the Line”, început în 2017 ce continuă până astăzi (deşi în mod cert artistul îi are planificată o “închidere”, am cumva certitudinea că aceste căutări se vor ramifica şi vor înmuguri prin alte cotloane ale imaginaţiei alimentată de realul perceput).

Ce descrie noua serie grafică a artistului? Desene puternice, hipnotizante prin vârtejurile liniei, o sumă sintetizată a peisajului, portretului şi naturii statice, uneori toate adunate şi cimentate în amalgamul straturilor, fiecare lucrare în parte fiind o pagină din romanul grafic semnat Alupopanu.

expozitia Eugen Alupopanu Galeria Dana iunie Iasi

Privitorul poate avea o experienţă contradictorie în faţa desenelor care prin abstractizare depăşesc concretul şi care, în acelaşi timp redefinesc înţelesul “frumosului” în context bidimensional din prisma fiecărei perechi de ochi.

Desenele lui Eugen sunt „frumoase” atunci când se conjugă în privitor aceiaşi trăire afectivă rezultată din caracterul reflexiv al artistului. Semnele şi simbolurile vanităţii lumeşti în tandem cu firidele de iarbă şi flori,cu portrete depersonalizate şi multa mişcare şi zgomot alături de frământări, întrebări, concluzii parţiale, te duc cu ideea că desenul lui Eugen este un fel de „linie de salvare” ce duce la identificarea noastră ca oameni. (Maria Bilașevschi, critic de artă)

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!