Expoziție de pictură Ana Lăcătușu - „Țara Minunilor”, 5-13 octombrie 2021

Expoziție de pictură Ana Lăcătușu - „Țara Minunilor”

5-13 octombrie 2021, Galeria „Labirint”

 

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași găzduiește în perioada 5-13 octombrie 2021, în cadrul Galeriei „Labirint”, expoziția de pictură „Țara Minunilor” semnată de tânăra Ana Lăcătușu. Vernisajul a avut loc joi, 7 octombrie 2021, eveniment la care au participat criticul de artă dr. Maria Bilașevschi, conf.univ.dr.Cristian Ungureanu, cadru didactic la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași și profesorul coordonator a Anei Lăcătușu, dr. Ana Maria Negară.
Tânăra are 14 ani și este născută în Iaşi, dar sufletul ei tinde către înălţimile maestuoase ale munţilor din Ţara Dornelor, acolo unde şi-a petrecut mare parte din copilărie. Aceasta a urmat cursurile şcolii primare şi mai apoi gimnaziale la Şcoala „Otilia Cazimir” din Iaşi.

expozitie de pictura Ana Lacatusu octombrie 2021

„Simfonia cromatică a codrilor, crestele semeţe oglindite în albastrul pur al cerului, spectacolul renaşterii naturii, în toate ipostazele ei şi-au pus amprenta asupra personalităţii Anei. Îşi căuta în permanenţă liniştea, echilibrul, amestecând culori, schiţând cu creionul tot felul de forme. În căutările ei, a ajuns să cunoască, în cadrul unui club pentru copii, marile realizări artistice semnate de Vincent Van Gogh şi Claude Monet. A marcat-o, mai ales, celebra Starry Night”, au transmis apropiații tinerei.

În prezent, Ana Lăcătușu este înscrisă la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici”, sub coordonarea profesoarei Ana Maria Negară.