Decembrie 01, 2023

Expoziția ”Eroinele” in cadrul Classix Festival 2022, 17 februarie - 16 martie 2022

Expoziția ”Eroinele” in cadrul Classix Festival 2022

17 februarie - 16 martie 2022, Casa Muzeelor

 

Expoziția ”Eroinele” este o celebrare a curajului, dedicării și perseverenței tuturor femeilor care au sfidat cu îndrăzneală normele sociale ale vremurilor lor. Aceasta reunește portrete ale unor figuri marcante ale Cehiei și României, care au avut sau au în continuare contribuții importante în dezvoltarea și progresul social, cultural, științific și economic.

Scopul este de a transmite poveștile lor impresionante, dar și de a aduce un omagiu celor care au luptat pentru lumea pe care o cunoaștem astăzi – o lume în care libertatea și egalitatea sunt drepturi fundamentale, recunoscute pentru toate categoriile sociale.

eroinele in cadrul festivalului classics Iasi

„Eroinele” sunt aduse la Iași cu sprijinul Centrului Ceh și a Casei Muzeelor (Muzeul Național al Literaturii Române Iași), cărora le mulțumim pentru susținere! Participanții la vernisaj își oferă acordul privind utilizarea imaginilor fotografice și a înregistrărilor audio și video în scopul promovării activităților festivalului.

Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică, de la orele 10:00 la 17:00 în perioada 17 februarie – 16 martie. Accesul publicului este gratuit.

Accesul la evenimente și în cadrul Casei Muzeelor este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut minim 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin.(2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Organizatori: Asociația Industrii Creative, Showberry. Partener principal: Kaufland România. Parteneri culturali: Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Centrul Cultural German Iași, Institutul Francez Iași, Centrul Ceh.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!