Expoziție de pictură „Danae o poveste pictată” – Mihai Tarași, 18 martie – 17 aprilie 2022

Expoziție de pictură „Danae o poveste pictată” – Mihai Tarași

18 martie – 17 aprilie 2022, ArtEast Gallery

 

„ArtEast Gallery vă invită vineri, 18 martie, de la ora 18:00 la vernisajul expoziției „Danae o poveste pictată” semnată de artistul vizual Mihai Tarași. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 18 martie – 17 aprilie 2022 la spațiul ArtEast Gallery din Strada Păcurari nr. 108, Iași.

Mihai Tarași este profesor universitar doctor în cadrul Universității de Arte Plastice “George Enescu” din Iași și membru al Uniunii Artiștilor Plastici.
S-a bucurat de numeroase expoziții personale în instituții prestigioase, printre care Muzeul Naţional „Vasile Pârvan”, Bârlad (2005), Muzeul Național Brukenthal, Sibiu (2003), Centrul Cultural Francez Iaşi (2001), Sala Cupola, Iaşi (1991), dar și de expoziții de grup la Galeria Cupola din Iași (2009), Muzeul de artă din Constanţa (2003), Institutul Cultural Român de la Veneţia (2000) sau Galeriile Haganes din Norvegia (1995).

Pentru a-i scoate în evidență personalitatea atipică, Scriitorul Dan LUNGU îl evocă astfel:
Lucrările autorului au fost apreciate nu doar de către public și colecționari, ci și de către comunitatea creativă, fiind distinse de-a lungul vremii cu mai multe premii ale Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar și cu Gold medal, European Visual Art Exibition (2012) sau Medalia de aur la Expoziția internațională a creativității și inovării (2009).

Expozitie de pictura Mihai Tarasi martie 2022

„Când peste ani lumea se va întreba nedumerită unde și cum s-a născut această nouă școală senzațională de pictură ieșeană, răspunsul corect va fi: în atelier la Tarași. Într-o lume a hipervizibilității, Mihai Tarași are vocația discreției. La el trebuie să faci eforturi să ajungi. Trebuie să-l descoperi. E pentru cunoscători. Dar într-un final l-am dibuit. Cu țigara în mână, ne arată atelierul. Dansează ca un djinn, se repliază ca un personaj Manga. În fața șemineului, un munte de cutii de chibrituri și de pachete de țigări goale, pentru reciclat într-un fel sau altul. Vorbim vrute și nevrute. Deodată, în fața noastră se desfășoară ciclul „Danae o poveste pictată”. Pe loc se face liniște. Suntem absorbiți instantaneu. Un șoc estetic, putem spune.” (Dan LUNGU)

Cele 4 lucrări seriale ale lui Mihai Tarași se desfășoară pe 36 de panouri și surprind legendara poveste de dragoste dintre Danae și Zeus. Detaliile pot fi găsite pe pagina de Facebook ArtEast Gallery.
(Mihai TARAȘI)

Galeria ArtEast a apărut în 2021, pornind de la realitatea că în Iași există artiști grozavi pe care nu-i cunoaște îndeajuns țara, iar în țară sunt artiști grozavi pe care nu-i cunoaște îndeajuns Iașiul. Scopul ArtEast este de a încuraja, de a susține și de a promova arta vie, a timpului în care trăim, de a cultiva artiștii cu spirit novator, fie ei emergenți sau consacrați, de a ne bucura împreună de ceea ce ne oferă astăzi artele vizuale.”

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!