Mineral Expo, 27-29 mai 2022

Mineral Expo

27-29 mai 2022, Teatrul „Luceafărul”

 

Alături de parteneri cu renume, Mineral Expo construieşte evenimente de impact, evidenţiind pasiunea, exclusivitatea, caracterul educativ îmbinat cu satisfacerea nevoii de cultură a diverselor categorii de public.

Mineral Expo alege să se definească ca o inițiativă de succes, prin intermediul căreia este adusă în atenție geologia, știinţa care explică compoziția internă a Pământului, punând totodată accent pe artă şi frumuseţe.

După limitările referitoare la organizarea de evenimente din perioada pandemică, seria expozițiilor itinerante este reluată la Iasi, în perioada 27-29 mai 2022, când Mineral Expo este gazduită de foierul Teatrului „Luceafărul”.

Pe parcursul celor trei zile, vor fi expuse cele mai îndrăznețe opere ale naturii: minerale în forma lor brută, cristale şlefuite atent de specialişti din întrega lume, dar şi bijuterii spectaculoase.

În cadrul evenimentului, un cristal de Tanzanit de peste 105 de carate, va fi prezentat publicului. Acesta este asemănător uneia dintre cele mai frumoase pietre preţioase, supranumite „Queen of Kilimanjaro” (Regina din Kilimanjaro). Singurul loc din lume unde a fost descoperit acest mineral este Miralani Hills, lângă Arusha, în Tanzania, în regiunea vulcanului Kilimanjaro. Privit prin transparență, din diferite direcții, cristalul de tanzanit poate apărea în culori diferite, variind între albastru, roșu – grena și violet.

Mineral Expo la Teatrul Luceafarul Iasi 27 29 mai 2022

Accesul publicului are loc în intervalul orar 10.00-18.00 în regim de gratuitate, iar experianța poate fi completată cu achiziționarea de cristale în forma brută, bijuterii cu rubine, safire, smaralde, ametiste şi opale, aduse din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii de către expozanții, prezenți la eveniment.

În baza unui parteneriat, parafat cu scopul intensificării promovării frumuseților din adâncul Pământului, Mineral Expo alături de teatrul „Luceafărul” din Iași, crează, dezvoltă şi găzduiesc între 27 şi 29 mai 2022, o incursiune printre cele mai spectaculoase şi rare comori ale naturii.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!