Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane”

Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane”

9 - 10 iulie 2022, Parcul Expoziției

 

În perioada 9 - 10 iulie, între orele 10.00 și 21.00, vă invităm în Parcul Expoziției să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane”, organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română - Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași.
Evenimentul, unicat în zona Moldovei, este dedicat consumatorilor ieșeni, precum și producătorilor atestați tradițional, ecologic sau montan din zona de Nord-Est a țării. Astfel, cu sprijinul Direcțiilor pentru Agricultură din regiunea Moldovei, la eveniment vor participa producători din toate cele șase județe din Nord-Estul țării din domeniile patiseriei, produselor lactate, preparatelor din carne și pește, producători de vinuri, producători de dulcețuri și zacuști, producători de fructe și legume ecologice și apicultori.

Prin organizarea acestui târg ne propunem promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare realizate după rețete tradiționale, populare în zona de Nord-Est a țării. În același timp se urmărește stimularea spiritului antreprenorial, valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică din regiune, promovarea unei alimentații sănătoase în rândul ieșenilor, precum și dezvoltarea culturii pentru produsele culinare tradiționale.
În cadrul târgului va avea loc și Atelierul de gătit pentru copii, cu produse de la producători locali, atelier care are o puternică componentă educativă în ceea ce privește alimentația sănătoasă.

Targul producatorilor din regiunea de dezvoltare Nord Est

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Cities2030, finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont2020 (www.cities.eu).
Primăria Municipiului Iași și Academia Română - Filiala Iași sunt partenerii din România în cadrul acestui proiect, alături de alți 39 de parteneri din țările Europei.
Evenimentul constituie o activitate a hubului inovativ Food for Iași Living Lab (www.fill.rdrp.ro), dezvoltat în cadrul proiectului Cities2030 de Primăria Municipiului Iași și Academia Română - Filiala Iași.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!