Expoziția de pictură „Metaforă” - Ioan Sbârciu și Zamfira Bîrzu, 1-17 iulie 2022

Expoziția de pictură „Metaforă” - Ioan Sbârciu și Zamfira Bîrzu

1-17 iulie 2022, Palatul Culturii

 

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova”, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași și Centrul de Cercetare Pictură - Practici Vizuale Contemporane, organizează în perioada 1 – 17 iulie 2022, la Palatul Culturii din Iași, Expoziția de pictură „Metaforă”, semnată de Ioan Sbârciu și Zamfira Bîrzu.

Zamfira Bîrzu (n. 10 decembrie 1964, Calafindeşti, Suceava) a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Arte Plastice Decorative şi Design, specialitatea Pictură, clasa Prof. Adrian Podoleanu, urmând apoi o bursă de cercetare şi documentare la Biblioteca Naţională Centrală Roma, Italia. Artista are în palmares numeroase expoziții personale și de grup, atât în țară, cât și în străinătate, iar lucrările sale fac parte din colecții private din România și din afara granițelor țării. Este Doctor în domeniul Arte Vizuale, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.

Ioan Sbârciu (n. 9 aprilie 1948, Feldru, jud. Bistriţa-Năsăud) a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca (1973), specializarea Pictură, clasa profesorului Petre Abrudan. Profesor universitar doctor, fost rector al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, artistul are în palmares numeroase expoziții personale în țară și străinătate, fiind, de asemenea, iniţiatorul şi organizatorul multor expoziţii de grup, în Franţa, Spania, Republica Moldova, Suedia, Germania, Marea Britanie etc. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, membru al IAA – AIAP (International Association of Art - Association Internationale des Arts Plastiques) ș.a.

Expozitie de pictura Metafora Ioan Sbarciu Zamfira Birzu expozitii Iasi365

„Dialogul plastic Zamfira Bîrzu - Ioan Sbârciu pleacă de la interpretarea noțiunii de metaforă, cu ramificații teosofice, filosofice, spirituale, conceptuale. De fapt, o luare de conștiință manifestă, prin eliberarea de sub hegemonia tehnicii și trecerea simbolică sub hegemonia artei”, afirmă criticul de artă Maria Bilașevschi.

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul de Artă de la Palatul Culturii, până pe 17 iulie 2022, de marți până duminică, între orele 10.00 și 17.00.

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!