Expoziția „Memoria sunetului. Suporturi de înregistrare în diversitate" la Palatul Culturii

Expoziția „Memoria sunetului. Suporturi de înregistrare în diversitate"

18 septembrie 2020 – 19 august 2024, Palatul Culturii

 

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași reunește aproximativ 100 de piese reprezentative din domeniul muzicii mecanice, într-o nouă expoziție: „Memoria sunetului. Suporturi de înregistrare în diversitate".

Deschisă cu ocazia celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice – FIMM (septembrie 2020), expoziția este însoțită de roll-up-uri de prezentare, realizate într-o formă grafică deosebită, în care sunt descrise principalele tipuri de accesorii tip suport etalate.

Expozitia Memoria sunetului la Palatul Culturii din Iasi 2023

Piesele au fost selectate din colecția de „Înregistrare și redare a sunetului" și prezintă în mod cronologic evoluția înregistrării și redării sunetului, de la cilindrul cu știfturi, la banda magnetică. Funcționarea în bune condiții a aparatelor muzicale din această expoziție a fost asigurată de Mircea Gheorghiu, Ion Cristea și Victor Grecu, specialiști de la Centrul de Cercetare şi Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Curatori: muzeograf Camelia Elena Pralea, muzeograf Teodora-Camelia Cristofor, conservator Celia Iacob.