Expoziție de fotografie Dan Mihalcea - „Cum respiră pământul”, 14 – 31 octombrie 2023

Expoziție de fotografie Dan Mihalcea - „Cum respiră pământul”

14 – 31 octombrie 2023, Palatul Culturii

 

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași invită publicul să viziteze, în perioada 14 octombrie – 31 octombrie 2023, la Palatul Culturii, expoziția de fotografie „Cum respiră pământul”, semnată Dan Mihalcea.

Reunind 20 de fotografii impresionante, realizate la Vulcanii Noroioși, Pâclele Mici (județul Buzău), expoziția va prilejui întâlnirea cu autorul, la vernisajul care va avea loc sâmbătă, 14 octombrie 2023, începând cu ora 12.00, la Palatul Culturii din Iași.

Regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf, Dan Mihalcea a absolvit cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității „Hyperion” București, specializarea Regie de Film și Televiziune. A obținut titlul de master, în cadrul programului de Studii de Dramaturgie Cinematografică, Scenaristică de Film și Televiziune al aceleeași facultăți, urmând acum studiile doctorale în domeniul Cinematografie și Media, la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Începând din 1995, a fost implicat în diferite proiecte artistice de televiziune ca regizor artistic, regizor de montaj, director de imagine, operator de imagine, realizator de film documentar, editor de montaj sau fotograf pentru produs, catalog și eveniment. În prezent, este videojurnalist în cadrul Agenției Naționale de Presă „Agerpres”.

Expozitie de fotografie Dan Mihalcea Cum respira pamantul octombrie 2023

Laureat al unor importante festivaluri internaționale și naționale de film documentar, regizorul Dan Mihalcea este și autorul lucrărilor care fac obiectul expoziției de fotografie religioasă „Canonicon”, inaugurată în 2014, la Institutul Cultural Român și itinerată în douăsprezece orașe din România.

Cea mai nouă expoziție semnată Dan Mihalcea, „Cum respiră pământul”, poate fi vizitată până pe 31 octombrie 2023, în spațiile Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, de la Palatul Culturii, de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (ora 16.30, ultima intrare.)

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!