Iunie 12, 2021

Expozitii Iasi

Expoziție de pictura Dana Ceia - „Amam”, 12 aprilie – 15 mai 2021

Expoziție de pictura Dana Ceia - „Amam”

12 aprilie – 15 mai 2021, Galeria "Labirint" a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”

 

Galeria „Labirint” a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași vă invită să vizionați expoziția „Amam” semnată de Dana Ceia, în perioada 12 aprilie – 15 mai. Cunoscută pentru activitatea fotografică și de regie video, Dana Ceia este una dintre cele mai discrete prezențe artistice, o personalitate artistică polivalentă, pentru care fotografia depășește granița documentară-utilitară, iar pictura pe cea a frumosului, fiind o incursiune intimă în galeria oamenilor ce o înconjoară.

Exepozitie de pictura Amam aprilie 2021

„Văzute ca mărturisiri ale unei trăiri față de fiecare personaj surprins într-un moment de intimitate ori într-o ipostază ce poate duce la descifrarea de ansamblu fie a caracterului, fie a unei stări, portretele Danei Ceia sunt mici ferestre către o lume în care timpul pare că s-a oprit, o lume peste care se așează, ca o pală de vânt cald, amintirile, dorințele, visele. Prin portret, Dana Ceia nu surprinde doar lumina interioară a persoanelor care, rând pe rând, ies din poveste și se lasă cunoscute privitorului, ci își întipărește propria personalitate, propriile sentimente. Urmând un traseu autodidact, inspirată de marii maeștri ai picturii clasice și contemporane, Dana Ceia a pornit pe acest drum într-un proces catarhic de redescoperire și de dăruire, prin pictură, a unui moment de sinceritate, căldură și iubire.”, a declarat criticul de artă Maria Bilașevschi.

 

Expoziția „Atelier 35”, 13 aprilie – 5 mai 2021

Expoziția „Atelier 35”

13 aprilie – 5 mai 2021, Galeria „La GARD”

 

Uniunea Artiștilor Plastici din România și Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași organizează în perioada 13 aprilie – 5 mai  2021 expoziția „Atelier 35”, un eveniment dedicat artiștilor aflați la început de carieră.

Lucrările vor putea fi văzute în cadrul Galeriei „La GARD”. Edițiile precedente au demonstrat că „Atelier 35” nu este doar o expoziție, ci și o platformă de dezbatere și dialog pentru tinerii artiști, care sunt încurajați să-și asume o poziție activă pe scena artistică.

expozitia Atelier 35

„Fiind o manifestare artistică de anvergură încă din anii `60, considerăm că o amintire a începuturilor acestui eveniment este necesară și oportună. Conceptul «Atelier 35» a fost promovat de Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Iași și susținut prin înființarea unui cenaclu în care se dezbăteau diferite teme, se întocmea un plan expozițional anual în galeriile de artă și se stabilea participarea artiștilor la simpozioane tematice și tabere de creație. «Atelier 35» a avut relevanța sa în epocă, dar mai pregnant în prezent, ca o formă instituționalizată de încadrare pe criteriul calității a tinerei generații de artiști. Oportunitatea proiectului vine în raport cu prioritățile comunității, conturându-se din ce în ce mai puternic ca o punte între diferitele instituții de învățământ artistic, între diversitatea de tendințe și tehnici și, nu în ultimul rând, între artiști și public.”, a declarat Maria Bilașevschi, critic de artă.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!