Decembrie 07, 2019

Expozitii Iasi

Expozitie de desen si gravura Paula Modersohn-Becker, 12–28 februarie 2019

Expoziția de desen și gravură a artistei germane PAULA MODERSOHN-BECKER.

12–28 februarie 2019, Palatul Culturii

 

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi și Centrul Cultural German Iași vă invită să vizitați, în perioada 12 – 28 februarie 2019, expoziția de desen și gravură a artistei germane PAULA MODERSOHN-BECKER.

Realizată de Institutul pentru Relații Culturale Externe (IFA), expoziția reunește portrete impresionante, autoportrete, scene de viață și peisaje semnate de Paula Modersohn-Becker, dar și picturile prietenilor săi din Worpswede: Fritz Mackensson, Otto Modersohn, Fritz Overbeck și Heinrich Vogel.

Vernisajul va avea loc marți, 12 februarie 2019, ora 17.00, la Palatul Culturii, şi o va avea ca invitat pe dr. Maria Bilașevschi, critic de artă. Curatorul expoziției va fi Mihail Voicu, muzeograf – Muzeul de artă.

expozitie desen si gravura PAULA MODERSOHN 

Paula Modersohn-Becker (8 februarie 1876 – 30 noiembrie 1907) a fost o pictoriță germană și unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai expresionismului timpuriu. A fascinat prin perseverența cu care și-a abordat opera într-o lume artistică dominată de bărbați. Deși a avut o viață și o carieră scurtă, a lăsat în urmă o moștenire artistică impresionantă.

Vă așteptam cu drag, la Palatul Culturii, de marţi până duminică, între orele 10.00 și 17.00!

Expozitie de plante exotice, 16 februarie - 10 martie 2019, Gradina Botanica "Anastasie Fatu"

Expozitie de plante exotice

16 februarie - 10 martie 2019, Gradina Botanica „Anastasie Fatu”

 

Gradina Botanica „Anastasie Fatu” a Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va invita în perioada 16 februarie – 10 martie sa vizitati ”Expozitia de plante exotice” care este cunoscuta ca un eveniment dedicat florilor iernii. Cu prilejul acestei editii, colectiile de azalee si camelii sunt prezentate în amenajari peisagistice inspirate de gradinile asiatice, dar mai ales cele japoneze.

Pentru a sugera caracterele distincte ale acestor apreciate gradini, aceste plante sunt asociate cu elemente simbol precum pavilion, pietre sau stânci, dar si cu alte specii de plante cunoscute sau mai putin cunoscute din aceste zone. Astfel, printre culorile intense ale azaleelor si cameliilor, se pot observa diferite nuante de verde specific ferigilor sau unor arbusti denumiti sugestiv „bambus norocos”, precum si unor conifere specifice zonelor temperate sau tropicale din Asia.

În cadrul expozitiei vor fi remarcate exponate cu materiale vegetale proaspete si uscate realizate cu multa imaginatie de catre gradinarii institutiei, care se ocupa atât de îmbogatirea colectiilor, cât si de îngrijirea acestor plante.

expozitie de plante exotice gradina botanica Iasi 2019

Spatiul expozitional al serelor ofera vizitatorilor posibilitatea de a descoperi si alte specii exotice decorative prin flori (orhidee, floarea flamingo, bromelii, heliconia, crini) sau prin frunze (crotoni, ficusi, arbori-umbrela, dracene, ferigi). Pentru iubitorii plantelor provenite din zonele aride un interes aparte prezinta cactusii si plantele suculente, care se vor remarca mai ales prin habitusul mai putin obisnuit.

Dintre colectiile de plante cultivate în sere, ce prezinta importanta alimentara si farmaceutica au fost selectate specii si varietati cu importanta alimentara (ananasul, vanilia), în medicina traditionala („planta doftor” si „planta de jad”), utilizari în domeniul casnic (planta „picior de elefant”) sau cu valoare decorativa (peperomii si begonii).

Ionela Mihuleac, împreuna cu 34 de artisti plastici din Iasi si Suceava, din Italia si un grup de 19 copii vor expune lucrari de arta vizuala sub genericul Inima, eveniment ajuns la a VIII-a editie.

Vizitatorii sunt asteptati zilnic, între orele 9.00-16.00 pentru a descoperi valentele decorative ale unei colectii accesibile publicului doar în aceasta perioada. Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei. Fotografiatul este liber.

Va recomandam sa utilizati intrarea in Gradina Botanica din strada Dumbrava Rosie nr. 7.

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează