August 04, 2021

Expozitii Iasi

Expozitie Romeo Ionescu - Acrostih cromatic 15 - 31 noiembrie Palas Mall Sala Atrium

Expozitie Romeo Ionescu - Acrostih cromatic

15 - 31 noiembrie Palas Mall Sala Atrium

 

Începând cu data de 15 noiembrie 2014 Palas Mall Iaşi găzduieşte, în Sala Atrium, expoziţia "Acrostih cromatic”, semnată de pictorul ieşean Romeo Ionescu.
Înscrisă în registrul artelor vizuale, expoziţia oferă iubitorilor de artă posibilitatea de a interacţiona cu un recital al eleganţiei şi al creativităţii, o sărbătoare  a artei plastice contemporane  concretizată într-o superbă colecţie de lucrări de pictură.
Expoziţia reflectă legătura intrinsecă dintre artist, colori şi suprafeţele maculate de lucru, transformându-le în compoziţii care interacţionează, preiau şi transmit atitudini şi interpretări emoţionale elegante şi creative.
Reprezentative pentru artist, lucrările etalate exprimă veritabile interpretări plastice, o sărbătoare a artei de bună calitate concretizată într-un superb recital de creaţie.
Expoziţia va putea fi vizitată până pe data de 31 noiembrie 2014, zilnic între orele 10.00 – 22.00. Intrarea liberă!

 Expozitie Romeo Ionescu noiembrie 2014

PR & coordonator de eveniment, Carmen Sîrbu

Conceptul expoziţiei

“Aparent aliatoriu  alese, selectate, aranjate şi atent studiate, tablourile acestei expoziţii se doresc a fi apreciate ca un ansamblu unitar, privite prin prisma şi personalitatea fiecărei lucrări  ce îşi dispută întâietatea în diversitatea dialogurilor cromaticii, formelor şi temelor propuse.
Asemeni  unui acrostih ce prin independenţă, detaşare şi organizare faţă de contexul literar, lirica şi atitudinea  fiecărui vers contribuie la nivel de ansamblu la stabilitatea  şi descifrarea unui înţeles bine definit, deopotrivă provocator, estetic, filozofic  şi emoţional ...”

Artist plastic, pictor Romeo Ionescu
Membru titular Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi

Expozitie Dragos Patrascu - Calatoria 1-20 noiembrie

Expozitie Dragos Patrascu - Calatoria

1-20 noiembrie

 

Galeriile de artă “Cupola, Galeria de artă “N. Tonitza” şi Galeria de artă “Th. Pallady” va invita in perioda 1-20 noiembrie 2014 la expozitia “Calatoria”  a artistului plastic Dragos Patrascu. Vernisajul va avea loc luni, 3 noiembrie 2014, de la ora 18:00, la Galeriile de Arta ”Cupola”.

 “Această forjare material-spirituală a liniei, în creion, în culoare, în relief, în sârmă sau „disimulată” în obiect înseamnă Călătoria. Pentru că, deşi artistul spune că opera lui e un fel de jurnal, nu trebuie să ne lăsăm „înşelaţi”. „Umbra”, mai mare, a creatorului, conduce sensul unei neliniştite şi fericite căutări a formei. A expresiei.

expozitie Dragos Patrascu calatoria

De la lupta iniţială cu sine pentru măiestrie, artistul lasă să se vadă, în prezent, o luptă în interiorul lucrărilor, între forţe spirituale care se ciocnesc într-o formă violent-contrastantă. Din nou, să nu pierdem din vedere că e o călătorie a liniei – iniţiatică – prin forme. Se îngroaşă, se colorează, se încearcă pe sine. Vie, nu admite că ar putea avea limite. Cel puţin nu convenţionale, impuse.

Însă baza rămâne arta de maestru desenator care visează să i se întrupeze liniile. Un paradis în care mâna, ochiul şi lucrurile să atingă gradul de contopire în care desenul să pară că nu mai e necesar. În care armonia şi contrastul să se unească într-o singură linie-formă, într-un timp comun.

Utopie sau joc de cuvinte, cert este că artistul nu se învârte în cerc, nici nu caută un perpetuum mobile, ci, aşa cum se cere în ordine spirituală, – evoluează.” -Ana Ioan

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!