Expozitii Iasi

Expozitie pictura Gianina Miron - "Caractere" 3 - 30 aprilie Galeria de Arta Grand Hotel Traian

Expozitie pictura Gianina Miron - "Caractere"

3 - 30 aprilie Galeria de Arta Grand Hotel Traian

 

Artista Gianina Miron este absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design, a Universității Al. I. Cuza Iași – Facultatea de Filosofie, unde a absolvit masterul „Filosofia Artei și Management Cultural”. Activitatea sa artistică este împărțită între pictura de șevalet și pictura murală.

Prin această expoziție, artista redă caracterul fizic al unor personalități și caracterul sufletului uman, numitorul comun fiind portretul. Rigoarea geometrică a formelor, sensibilitatea cromatică ce dezvăluie pulsațiile unei vitalități interioare, îmbinate cu folosirea materialelor, texturilor și structurilor, duce la obținerea unor stări sufletești diversificate.

expozitie gianina Miron Galeria Grand Hotel Traian

Dacă delicatețea chipului uman este redată printr-o cromatică suavă, compusă din griuri colorate, zbuciumul sufletesc este redat prin tehnica colajului. Culorile devin impunătoare în fața materialelor neconvenționale folosite.
„Arta este un duhovnic impecabil” – Octavian Goga
Expoziția de pictură „CARACTERE” poate fi vizitată în perioada 3-30 aprilie 2017, la Galeria de Artă Grand Hotel Traian.

Expozitie pictura Tudor Zbârnea - „Spațiu atemporal” 4 - 30 aprilie Palatul Culturii

Expozitie pictura Tudor Zbârnea - „Spațiu atemporal”

4 - 30 aprilie Palatul Culturii

 

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași - Muzeul de Artă și Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova vă invită să vizitați expoziția personală Tudor Zbârnea - „Spațiu atemporal”, deschisă în perioada 4 aprilie – 30 aprilie 2017, la Palatul Culturii din Iași.

Absolvent al Colegiului Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chişinău şi al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iaşi, Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design - Secția pictură, clasa profesorului Corneliu Ionescu, Tudor Zbârnea este membru al Academiei Naționale de Arte a Ucrainei, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova şi al Uniunii Artiştilor Plastici din România, și membru al Asociației Internaționale a Artiştilor Plastici Profesionişti din cadrul UNESCO, Paris. Din 2001 este rezident al Cité Internationale des Arts din Paris.
Tudor Zbârnea desfăşoară o bogată activitate în domeniul picturii, participând la peste 300 de expoziții reprezentative de artă contemporană, naționale şi internaționale, organizând şi 32 de expoziții personale în diverse muzee şi galerii de artă, atât din Moldova și România, cât și din multe alte țări.

expozitie expozitie-personala-tudor-zbarnea-spatiu-atemporal

Pe parcursul carierei sale artistice, artistul reprezintă Republica Moldova în străinătate în cadrul multiplelor Simpozioane şi Saloane Internaționale de Artă, unde se distinge printr-un puternic discurs pictural individual, expunând în Belgia, Belarusia, Cehia, Cipru, China, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Italia, Lituania, Olanda, Rusia, Slovacia, Turcia și Ucraina. Creația artistului este apreciată în presă şi literatura de specialitate de prestigioși critici și istorici de artă din țară și străinătate: Constantin Ciobanu, Tudor Stăvilă, Tudor Braga, Ludmila Toma, din Moldova; Dan Grigorescu, Aurel Chiriac, Adrian Silvan Ionescu, Negoiță Lăptoiu, Marin Gherasim, Tudor Octavian, Pavel Șușară, Valentin Ciucă, Gheorghe Macarie, Iolanta Malomen, din România; Barîs Krapak, Victor Kovalev, din Belarus; Alberto Bolzonella din Italia, numele lui fiind inclus în diverse dicționare și enciclopedii de artă.

Tudor Zbârnea practică o pictură (dublată de o ideatică plastică) sensibil înrudită cu sugestiile de fugă spațială, de dispersie temporală care caracterizează arta orientului antic, dar şi curentele artistice de avangardă de la mijlocul secolului trecut. Aceste picturi sunt marcate de o absorbție tematică necontaminată, o translare a arhetipalului în modern, a „lucrurilor comune” în unicitatea mesajului artistic de început de secol XXI.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!