Iulie 06, 2022

Expozitii Iasi

Expoziţia de grafică Cătălin Lucian Lungu – „Sărbătoare în verde “ 15 - 23 decembrie Muzeul Unirii

Expoziţia de grafică Cătălin Lucian Lungu – „Sărbătoare în verde “

15 - 23 decembrie Muzeul Unirii din str. Alexandru Lăpușneanu nr. 14

Vernisajul expoziţiei duminică, 15 decembrie 2013, orele 11.00
Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi – Muzeul Unirii vă invită duminică, 15 decembrie 2013, orele 11.00 la vernisajul expoziţiei „Sărbătoare în verde“, a graficianului Cătălin-Lucian Lungu.

 expozitie-sarbatoare-in verde

Expoziția cuprinde lucrări realizate în tehnică mixtă, ce surprind intimitatea vegetației văzută de artist prin diferitele călătorii în Europa, oferind privitorilor o adevărată „sărbătoare în verde”.

Prezintă criticul de artă Valentin Ciucă.

Expoziție Cristian Bădiliță - Poeme pentru păsări și extratereștri 26 noiembrie – 31 decembrie Galeriile de artă „Pod-Pogor”

Expoziție Cristian Bădiliță - Poeme pentru păsări și extratereștri

26 noiembrie – 31 decembrie  Galeriile de artă „Pod-Pogor”


Expoziția este inspirată din teologie, artă plastică și realitatea înconjurătoare, organizată în jurul ideii că textul poetic poate îmbrăca diferite forme.

expozitie-cristian-badilita

Cristian Bădiliță este un cunoscut istoric, doctor al Universităţii Paris IV-Sorbonne, autor a peste patruzeci de volume de studii, eseuri şi poeme, coordonator al fundamentalei traduceri a Septuagintei. Referitor la expoziția din Iași, Cristian Bădiliță declară: „Iaşiul nu putea lipsi din circuitul expoziției „Poeme pentru păsări şi extratereştri”. Expoziţia este una de… poezie. Nu iau pâinea de la gura pictorilor, ci încerc să aduc o fărâmă de cozonac la gura poeţilor. Iar dacă la Iaşi nu sunt poeţi, atunci unde sunt? Expoziţia este una modulabilă, în funcţie de inspiraţie, de capriciile personale, de starea vremii, dar şi de public.”.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!