Octombrie 02, 2022

Expozitii Iasi

Expoziţie de fotografie - "Iezerul de Foc" 30 septembrie - 20 octombrie

Expoziţie de fotografie - "Iezerul de Foc"

30 septembrie - 20 octombrie

Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a Municipiului Iaşi
B-dul Carol I, Parcul Copou Galeria de Artă "Labirint"

Cristina Catrinaru, Mihai Câmpeanu, Damaris Câniparu, Alexandru Chicu, Vlad Colotilă, Claudia Dumitraş, Gabriela Ferenţ, Vasile Iacob, Dan Mititelu, Isabela Oniche, Anca Popa, Elena Ralea, Marius Sihleanu, Ana-Maria Sîngeap, Iulian Sîngeap, Diana Ţibu, Cristian Vidraşcu, Victor Zevoi, Oana Zobu.

Vernisaj: marţi, 1 octombrie 2013, ora 18.30, în Sala "Diotima".
Perioadă: luni, 30 septembrie 2013 - duminică, 20 octombrie 2013.

expozitie-iezerul-de-foc

Ajunse la finalul recentului (par)curs intitulat "O iniţiere în Fotografie", organizat de Casa de Cultură "Mihai Ursachi" a Municipiului Iaşi, 19 participante şi participanţi şi-au selectat împreună fiecare câte trei lucrări realizate în luni de vară.
Expoziţia încheie astfel un ciclu anual dedicat celor patru anotimpuri şi prevestirilor pseudo-apocaliptice făcute pentru 2012 şi 2013, ani în care, cu nădejde, oamenii - puţin ori mult "iniţiaţi" - au continuat să fotografieze cu nedezminţită bucurie.
În galeriile de artă din Parcul Copou, toamna, iarna, primăvara şi vara fost-au surprinse în patru expoziţii consecutive: "Înainte şi după Sfârşitul Lumii", "Între două glaciaţii", "Punct şi de la capăt" şi "Iezerul de Foc".
Trecând prin aceste prilejuri, cea mai tânără autoare a împlinit 14 primăveri şi cel mai copt autor a trecut peste 54 de toamne.
Cele 57 de fotografii color şi alb-negru din prezenta expoziţie se încadrează în formatul 30 x 45 cm şi sunt prezentate sub sticle de 50 x 70 cm. Ramele, paspartuurile şi etichetele sunt negre.
În cadrul vernisajului se va servi pe un ecran o proiecţie a tuturor imaginilor din expoziţie şi pe un platou doar invitaţii la următorul (par)curs intitulat "O iniţiere în Fotografie" care va începe luni, 14 octombrie 2013.

Expozitie de Grafica "Mister" - Daniela Ungureanu 1-29 septembrie Galeria de Arta Grand Hotel Traian

Expozitie de Grafica "Mister" - Daniela Ungureanu

1-29 septembrie Galeria de Arta Grand Hotel Traian

 

Galeria de Arta Grand Hotel Traian va invita in perioada 1-29 septembrie la Expozitia de Grafica "Mister", semnata Daniela Ungureanu.
Daniela Ungureanu este absolventa a Universitatii de Arte George Enescu Iasi- Facultatea de arte plastice, decorative si design, si profesor de pictura la Palatul Copiilor Iasi.

         "Ideile nu sunt decat simple puncte de plecare.Imediat ce ma apuc sa lucrez ies altele si altele din penelul meu.

expozitie-grafica-Daniela-Ungureanu-2013

         Lucrarile nu accepta nici o oprire, nici o ruptura.Sunt precum furia de a parcurge suprafata in toate sensurile.Nu sunt lasate goluri decat cand au o importanta egala cu aceea a corpurilor ce le izoleaza, asa cum o liniste pune in valoare un tumult.

         Punctele si liniile sunt in relatie unele fata de altele, pot realiza de asemenea formatii plane si spatiale.

Este o simfonie a formei care ia nastere prin folosirea  unor constructii compuse, infatisate ca niste suprafete plane de linii ce intra in relatie reciproca.
Desenul este inlocuit si imbogatit prin existenta culorii.Sunt povesti dorite a fi povestite cu cea mai mare ingrijire posibila." Daniela Ungureanu

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!