Expozitii Iasi

Expozitie de fotografie "65 +" 2 aprilie - 19 aprilie Galeria de Arta "Labirint"

Expozitie de fotografie  "65 +"

2 aprilie - 19 aprilie Galeria de Arta "Labirint"

 

In perioada 2 aprilie 2015 - 19 aprilie 2015 sunteti asteptati la  Galeria de Artă "Labirint" sa vizitati expozitia de fotografie "65 +" a celor de la  Casa de Cultură "Mihai Ursachi" de la Clubul Fotografilor Iaşi care sunt indrumati de Dan Mititelu

Expun: Georgiana Bobric, Mihaela Constantinescu, Ilona Corfu, Ionuţ Dascălu, Adrian Luca, Ana-Maria Mihalache, Sorin Mirăuţă, Mădălin Miu, Alexandru Pohaţă, Lavinia Popescu, Ovidiu Stoica, Monica Şchiopu, Andreia Zaharia.

Expozitie 65+ clubul fotografilor 2015

Vernisaj: marţi, 7 aprilie 2015, ora 18.30 - Sala "Diotima".
Perioadă: joi, 2 aprilie 2015 - duminică, 19 aprilie 2015.

Participanţii la cele mai recente (par)cursuri "O iniţiere în Fotografie" au realizat până acum mai multe expoziţii tematice dedicate vârstelor omului, prezentînd, la rând, lumile copiilor, şcolarilor, adolescenţilor, tinerilor şi maturilor.
De această dată, realizatorii expoziţiei şi-au selectat 52 de fotografii (30x45 cm), punând în evidenţă elementele fotografice care pot contura viaţa celor din vârsta a III-a, de pe la 65 de ani plus puls tooot înainte.

Expoziţie realizată şi cu sprijinul domnului Daniel Popescu ("Cosmos Foto Digital" - Braşov).

Expozitie pictura Charlemagne de Gauthier Royal si Aristide Gripon 9 aprilie - 29 mai

Expozitie pictura Charlemagne de Gauthier Royal si Aristide Gripon

9 aprilie - 29 mai Galeria Fondane, Institutul Francez Iasi

 

„CHARLEMAGNE”: espozitie de pictura De Gauthier Royal si Aristide Gripon in perioada 9 aprilie- 29 mai 2015 la  Galeria Fondane, Institutul Francez Iasi
Vernisaj: Joi, 9 aprilie, 18.00

Institutul Francez Iasi organizeaza intre 9 aprilie si 29 mai o expozitie de pictura realizata de catre doi studenti francezi aflati in mobilitate de studii Erasmus pentru o perioada de sase luni la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi, Facultatea de Arte Vizuale si Design. Expozitia, intitulata „Charlemagne” (Carol cel Mare), reprezinta, intr-o anumita masura, un dialog, ludic si serios deopotriva, al celor doi tineri artisti aflati in cautarea propriilor maniere de exprimare artistica.

O (ALTA) PREZENTARE A PROIECTULUI
• Aristide si Gauthier, propuneti astazi o expozitie de pictura pe care ati intitulat-o „Charlemange” (Carol cel Mare). In primul rand, de ce ati ales acest titlu?
• Aristide si Gauthier, in cor: Pai, cum sa va spunem, am gasit de cuviinta sa ne reunim creatia sub numele acestui personaj celebru, pentru a sublinia in felul acesta caracterul sau omogen, ca si cum tablourile ar fi avut, toate, unul si acelasi autor. Nu este vorba despre niciunul dintre noi, fireste. Cum ar fi putut sa fie cazul, avand in vedere principiul de elaborare a creatiei noastre? Si anume acela ca nici unul dintre noi nu pricepem ce am facut. Poate Carol cel Mare, odihneasca-se in pace, ar fi putut sa inteleaga ceea ce am dorit sa spunem aici. Asadar, misterul ramane neelucidat.

Expozitie pictura Charlemagne de Gauthier Royal si Aristide Gripon

• Care este pozitia pe care o adoptati in fata acestui mister de nedescifrat?
• Aristide si Gauthier, in cor (cu toate ca Aristide a raspuns cu o mica intarziere): Departe de noi ideea de a concepe aceasta componenta de mister de nedescifrat ca pe o tara sau ca pe o dovada a imaturitatii noastre artistice. Dimpotriva, credem ca acesta dovedeste virtuti instructive; in fine, permite oferirea unei note de profunzime. Vorbim aici despre a oferi un relief negativ operei noastre, ca si cum v-ati afla pe marginea unei prapastii al carei fund nu-l puteti zari, sunteti intrigat, chiar atras de vid. Apoi tipati si va distingeti ecoul, o voce straina si familiara deopotriva.

• Va multumesc tare mult pentru acest interviu, care a permis elucidarea multor aspecte.
• Aristide si Gauthier, in cor: Pentru putin, a fost o placere pentru noi. Daca aveti si alte intrebari, nu ezitati sa ni le adresati: ne-ar face mare placere sa va raspundem.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!