I am number 4 (2011)

I am number 4

i-am-number-4

Distributia:Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Dianna Agron

Regia: D.J Caruso

"I am number 4" este un film SF care are ca scenariu o adaptare a cartii cu acelasi nume scrisa de Pittacus Lore. Extraterestrii sunt printre noi si nu toti ne vor binele. De fapt, cei bine intentionati, loricii, sunt extrem de putinii refugiati de pe Lorien, o planeta mai mica decat Terra, invadata si pustiita, jefuita de toate resursele vitale. Invadatorii au venit de pe Mogadore, secondati de animalele monstruoase din lumea lor natala, secatuita deja de ei insisi, ca rezultat al propriei nesabuinte.

Refugiatii de pe Lorien sunt noua - noua copii insotiti de cate un protector. Noua detinatori ai Mostenirilor Lorien, o serie de puteri exceptionale care incep sa se manifeste abia in adolescenta si care trebuie sa-i ajute sa-si recucereasca si sa-si repopulezeze planeta. Cei noua s-au imprastiat pe Pamant si s-au ascuns, fiindca, atata vreme cat nu sunt impreuna, o vraja nu ingaduie sa fie ucisi decat intr-o anumita ordine.

Dar si megadorienii se plimba printre noi, in numar mare, nu numai ca sa-i vaneze pe lorici, ci si fiindca si-au ales planeta noastra drept tinta a expansiunii! Intre noi si ei nu stau decat cei noua copiii! Si tenacitatea cu care ii cauta pe acestia din urma a dat rezultate: deja au ucis trei!. Numarul Patru are cincisprezece ani. Stie ca el e urmatorul, stie ca, odata descoperit, nu va fi crutat. Dar nu isi pierde speranta, fiindca armele sale, Mostenirile Lorien, incep sa-si faca simtita prezenta - in paralel cu fiorii primei iubiri. I am number 4 este un film SF care poti sa il vezi intr-o zi ploioasa in care nu prea ai ce face si in care vrei sa iti omori timpul.