Decembrie 09, 2019

Filme

Bridge of Spies (Podul spionilor) - 2015

Bridge of Spies (Podul spionilor)

Gen: Biografic, Dramă, Thriller
Regia: Steven Spielberg
In rolurile principale: Tom Hanks, Alan Alda, Mark Rylance

Un film care prezintă evenimente din timpul războiului rece, in perioada in care Berlinul, impărtit intre rusi și americani va rămane șocat de construirea de către ruși a celebrului zid berlinez. Titlul filmului face referire la podul ce face legătura între periferia fostului Berlin de Vest şi centrul oraşului Postdam, aflat anterior sub controlul Germaniei de Est, care in anii 60 a primit numele de „pod al spionilor” si asta pentru ca serviciile secrete ale sovieticilor şi ale americanilor schimbau prizonieri acolo.

Povestea il are in prim plan pe avocatul James Donovan (interpretat de Tom Hanks), care face incercari repetate pentru eliberarea pilotului Francis Gary Powers, după ce avionul său a fost doborât pe teritoriul Uniunii Sovietice. Scenariștii Matt Charman, Ethan Coen şi Joel Coenau au transformat această experiență din viața lui Donovan într-o poveste, care este a unui om aruncat din viața sa liniștită intr-o serie de evenimente ce ii vor pune chiar viața în pericol.

Podul spionilor

Woman in gold (Femeia in aur) - 2015

Woman in gold (Femeia in aur)

Gen: Drama
Regia: Simon Curtis
In rolurile principale: Ryan Reynolds, Helen Mirren, Daniel Brühl

Filmul este un remember al vremurilor tulburi pe care o mulţime de evrei au fost nevoiţi să le traiască în perioada ocupaţiei naziste. Drama trăită de Maria Altmann în tinereţe revine şi tulbură din nou viaţa liniştită pe care aceasta o ducea în America. Si totul după ce o matuşa de a ei, care a fost muza unui tablou celebru de-al lui Gustav Klimt, a murit. Maria Altmann se hotărăşte să readucă în familie un portret al matuşii ei, tabloul fiind considerat "Mona Lisa Austriei" şi pentru a realiza acest lucru angajează un tânăr avocat, Randol Schoenberg, interpretat de Ryan Reynolds. 

Woman in gold  - Femeia in aur

Filmul este realizat dupa un caz real si ne aduce in prim plan problemele prin care au trecut foarte multi evrei in perioada ocupatiei naziste.

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

 

Poate vă interesează