Ianuarie 23, 2021

Filme

Woman in gold (Femeia in aur) - 2015

Woman in gold (Femeia in aur)

Gen: Drama
Regia: Simon Curtis
In rolurile principale: Ryan Reynolds, Helen Mirren, Daniel Brühl

Filmul este un remember al vremurilor tulburi pe care o mulţime de evrei au fost nevoiţi să le traiască în perioada ocupaţiei naziste. Drama trăită de Maria Altmann în tinereţe revine şi tulbură din nou viaţa liniştită pe care aceasta o ducea în America. Si totul după ce o matuşa de a ei, care a fost muza unui tablou celebru de-al lui Gustav Klimt, a murit. Maria Altmann se hotărăşte să readucă în familie un portret al matuşii ei, tabloul fiind considerat "Mona Lisa Austriei" şi pentru a realiza acest lucru angajează un tânăr avocat, Randol Schoenberg, interpretat de Ryan Reynolds. 

Woman in gold  - Femeia in aur

Filmul este realizat dupa un caz real si ne aduce in prim plan problemele prin care au trecut foarte multi evrei in perioada ocupatiei naziste.

Blackhat - 2015

Blackhat

Gen: Politist, Actiune
Regia: Michael Mann
In rolurile principale: Chris Hemsworth, Viola Davis, Wei Tang

Chris Hemsworth este un hacker scos din puscarie pentru a ajuta la prinderea unor cibercriminali care au dat atacuri online asupra unei centrale si asupra bursei aducand pagube imense. Pentru a-i putea prinde pe infractori este nevoie de o urmarire din Statele Unite pana in Honk Kong si apoi in Jakarta, o urmarire care nu iese asa de bine cum se asteptau anchetatori.

blackhat

In film este prezentat si un mod de operare folosit si de spargatori romani in tarile din Europa de Vest. Astfel o tipa foarte bine imbracata care se prezinta la ghiseul unei banci, unde urma sa aiba o intilnire de afaceri, are hartiile necesare pentru intalnire ude de cafea si cere personalului de la ghiseu sa ii listeze din nou actele. Acestea se gasesc pe un stick infectat cu un program de instalare a unui soft de tip remote care da acces unei persoane aflate in exteriorul bancii. Dupa intrarea in sistemul informatic al bancii restul este floare la ureche pentru atacatori.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!