Octombrie 22, 2021

Filme

Cowboys and Aliens

Cowboys and Aliens

 

cowboys-aliens

 

Gen: Actiune, Fantastic, Western, SF
Regia: Jon Favreau
In rolurile principale: Daniel Craig, Olivia Wilde, Harrison Ford

Actiune filmului se petrece undeva in Arizona in anul 1873. In oraselul Absolution apare un strain (Craig) care si-a pierdut memoria si nu-si mai aduce aminte nimic legat de trecutul sau. Singurul lucru legat de trecutul sau este o catusa pe care o are legata la o mana. Ca in majoritatea filmelor western orasul Asolution este un oras condus de un om, iar locuitorii lui sunt ostili cu straini. Nimeni din oras nu face vreo miscare fara ordinul temutului colonel Dolarhyde (Harrison Ford). Dar Absolution este pe cale sa traiasca o frica pe care nu va avea cum s-o inteleaga, atunci cand orasul va fi atacat de pradatori veniti din spatiu. Invadatorii ca in orice film SF incearca sa ocupe planeta si incep sa rapeasca unul cate unul locuitorii oraselului. Va fi cea mai grea infruntare pe care orasul a trait-o vreodata. Mie personal mi-a placut filmul si mai ales ideea, caci pana acum in marea majoritate a invaziilor extratereste acestea se petreceau in zilele noastre iar pamanteni se luptau cu invadatorii avand cunostinte avansate despre tehnologie. De data aceasta este o lupta inegala.

Rise of the Planet of the Apes

Rise of the Planet of the Apes

(Planeta Maimutelor 2- Invazia)

Planeta Maimutelor 2 -Invazia

 

Distributia: James Franco, Andy Serkis şi Freida Pinto

Regia: Rupert Wyatt

Planeta maimutelor 2 - Invazia nu este o continuare a primei parti asa cum se crede ci are o alta varianta in privinta popularii planetei noastre cu maimute. Totul porneste de la un experiment farmaceutic al unei firme care cauta sa gaseasca un medicament care sa trateze boala Alzmeiher. Will Rodman ( James Franco) este un om de stiinta care lucreaza in cadrul unei corporatii de produse farmaceutice si care face cercetari genetice pentru dezvoltarea unui virus care restaureaza tesutul cranian uman deteriorat.

In urma testelor facute pe maimute acestea au inceput sa aiba un comportament agresiv astfel incat cei de la corporatie au hootarat sa opreasca testarile.

In deruta intreruperii experimentului Will se trezeste cu un pui de cimpanzeu care s-a nascut de la cel mai pormitator exemplar aflat sub testari. Pe ascuns Will ia puiul acasa si incepe sa aiba grija de el ca si cum ar fi un membru al familiei. De aici va las pe voi sa urmariti derularea evenimentelor caci nu ar mai avea nici un farmec daca ati avea un rezumat al povestii. Oricum povestea nu se ridica la nivelul asteptarilor mai ales ca in titlu era trecut acel 2, care ne promitea o continuare a celebrului film Planeta Maimutelor. Insa nu a fost asa si eu unul am ramas dezamagit.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!