Septembrie 19, 2020

Filme

Seara filmului german - “24 de săptămâni” 9 mai 2018, Centrul Cultural German

Seara filmului german - “24 de săptămâni”

9 mai 2018, Centrul Cultural German, ora 18:30

 

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German, miercuri 9 mai 2018, începând cu ora 18:30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul “24 de săptămâni”, în regia Annei Zohra Berrached, din anul 2016.

Anne Zohra Berrached redă în cel de-al doilea lung metraj al său, într-un mod impresionant și pătrunzător trauma unui cuplu, care așteaptă cel de-al doilea copil și care trebuie sa ia o decizie dificilă de viață și de moarte. În timpul unei examinări medicale de rutină, Astrid și Markus află că viitorul lor bebeluș nu numai că suferă de sindromul Down, dar are, de asemenea, și un defect cardiac grav. Cei doi sunt puși în dificila situație de a decide dacă să păstreze copilul sau să aleagă un avort întârziat.

seara filmului german mai 2018

Căutarea unui răspuns corect pune la îndoială totul: relația celor doi, dorința de a avea un copil, o viață conform planului stabilit. Înconjurată de profesioniștii din domeniul sănătății, de statistici și previziuni și sprijinită de familia și prietenii, care încearcă să o ajute cu sfaturi bine intenționate, Astrid își dă seama că numai ea singură poate lua această decizie.

“24 de săptămâni” este un film foarte emoționant care redă cu sensibilitate și autenticitate forța interioară a unei mari iubiri și poate chiar a unei disperări și mai mari.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Nerecomandat copiilor sub 12 ani.
Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

12 Strong (Cei 12 invincibili) - 2018 - prezentare si trailer

12 Strong (Cei 12 invincibili)

Gen: Acţiune, Drama, Istoric, Razboi
Regia: Nicolai Fuglsig

In rolurile principale: Chris Hemsworth, Michael Shannon, William Fichtner, Elsa Pataky

Filmul Cei 12 invincibili, spune povestea adevarata a primilor soldati americani trimisi în Afganistan dupa atacurile din 11 septembrie 2001 ca raspuns la aceste atacuri. Astfel, o unitate de elita a Fortelor Speciale, condusa de capitanul Mitch Nelson (Chris Hemsworth), a fost aleasa sa fie prima unitate de soldati americani trimisa în Afganistan pentru o misiune extrem de periculoasa.

12-strong-2018

Filmul prezinta actiunea acestei echipe de elita, ai carei membri au fost dusi într-o zona muntoasa izolata din nordul Afganistanului, unde trebuie sa-l convinga pe generalul Rashid Dostum (Navid Negahban), sa li se alature pentru a lupta împreuna împotriva unui adversar comun: talibanii si aliatii lor din Al Qaeda.

Regizorul filmului Nicolai Fuglsig îi are alaturi ca producatori pe legendarul Jerry Bruckheimer (seria Pirates of the Caribbean, Black Hawk Down) si pe Molly Smith, Trent Luckinbill si Thad Luckinbill de la Black Label Media.

Scenariul este bazat pe cartea de mare succes Horse Soldiers, de Doug Stanton.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!