Featured

Cum dezghetam masina care a fost afectata de ploaia inghetata

Dezghețarea mașinii care a fost afectată de ploaia înghețată

Când nimeni nu se mai aștepta, iată că iarna și-a intrat din nou în drepturi, supărând șoferii și agricultorii, venind din nou cu vremea rea. Alături de ninsorile neașteptate în unele parti ale tări a apărut fenomenul numit ploaie inghețată. Ce se intamplă? Fulgii de zăpadă intră în contact cu stratul de aer cald, se topesc şi se transformă în ploaie. După care, aceste picături ajung din nou în stratul de aer rece, aproape de suprafaţa pământului, şi se răcesc brusc, fără însă să îngheţe complet. Îngheţul are loc instantaneu, la contactul cu suprafeţele reci de la sol: asfalt, cabluri de elctricitate, copaci, avioane sau orice altă suprafaţă rece.

Cei mai afectați de fenomen sunt șoferii, care trebuie să fie atenți la dezghetarea mașinilor pentru a nu produce pagube: ruperea chederele, zgâriatul mașinii sau spartul geamurilor.

De obicei problemele care apar atunci când găsim mașina inghetata sunt: dopul de gheață in incuietori, ușile blocate de gheață sau straturi groase de gheață pe geamuri.

cum scapam de gheata de la ploaia inghetata

Dacă vă găsiți mașina inghețată nu forțati portiera, pentru a intra in mașină, pentru ca aveți șanse mari pentru a rupe chederele. In această situație trebuie să dezghețați una dintre portiere, pentru acest lucru este bine să folosiți un spray special pentru dezghetare, iar dacă nu aveți unul puteți folosi o soluție formată din lichidul de parbriz amestecat cu spirt. Se face amestecul într-o sticlă şi se deschide dopul doar jumătate, după care se toarnă lichidul pe parbriz şi se îndepărtează pojghiţa cu ajutorul racletei.

Atentie! Nu folosiți apa caldă! Riscați să se sparga geamurile sau să sară vopseaua.

După ce ați intrat in mașină dezactivați senzorul de ploaie după care porniți motorul și dați drumul la incălzire. Trebuie să dezactivați senzorul de ploaie altfel veți avea surpriza neplăcută să pornească ștergatoarele dacă parbrizul este inghețat. Stergătoarele se pornesc doar in momentul in care parbrizul este complet dezghețat și curățat. Nu folositi stergătoarele dacă acestea sunt inghețate, căci se vor deteriora foarte ușor.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!