Decembrie 13, 2019

Ghiduri auto

Cum dezghetam rapid parbrizul iarna - sfaturi practice

Soluții pentru dezghetarea rapida a parbrizului

In perioada aceasta a anului, in diminețile foarte reci de iarnă, mulți soferi pierd o mulțime de timp cu curățarea gheții de pe parbrizul mașini, când acest lucru ar trebui să îl facă foarte rapid. Pentru dezghețare cel mai indicat ar fi să folosiți o soluție industrială de dezghețare care poate fi achiziționată din magazinele de specialitate. In cazul in care nu aveți o soluție industrială de dezghețat, iată in continuare două soluții practice care vă pot ajuta să scapați de coșmarul dezghețării parbrizului.

 

Iată mai jos două soluții pe care le poate prepara oricare dintre voi acasă, și care vă pot ajuta enorm la dezghețarea parbrizului.

Solutia 1

Prima soluție pe care o puteți folosi se prepară foarte ușor și este formată din spirt, apă și detergent de vase. Pe lângă aceste componente aveți nevoie de o sticlă care să aibă un capac cu dispozitiv spray (cel mai simplu de folosit este recipientul folosit la soluțiile pentru curățarea geamurilor)

Intr-un astfel de recipient punețí 2/3 spirt, 1/3 apă și o lingură de detergent de vase lichid. Amestecați compoziția după care aplicați lichidul pe parbrizul inghețat. Lasați-l să acționeze câteva secunde, iar gheața va dispărea.

 Solutii pentru dezghetarea parbrizului iarna

 

Solutia 2

A doua soluție pe care o puteți folosi necesită cumpărarea unui flacon de alcool izopropilic (un tip de alcool industrial care se folosește pentru degresarea suprafețelor și pe care îl găsiți în magazinele de bricolaj)

Intr-un recipient cu pulverizator se toarnă un amestec de 2/3 alcool izopropilic cu 1/3 apă. Se pulverizează pe parbriz, iar gheața va dispărea instant. Pentru că punctul de înghețare al alcoolului izopropilic este foarte scăzut soluția nu va îngheța și se poate păstra în mașină tot timpul.

Raliul Iasului Cotnari 2015 in perioada 10-12 septembrie

Raliul Iasului Cotnari 2015

 

Una din competitiile sportive cu motor asteptate in fiecare an de ieseni este Raliul Iaşului Cotnari. Anul acesta Raliul Iaşului Cotnari are cel mai mare coeficient din campionatul naţional, 1.2, cele mai bune probe pe macadam  precum şi invitaţi de marcă, unul dintre aceştia fiind Ovidiu Lipan Ţăndărică.

Cei mai importanţi piloti din campionatul intern vor lua startul la a VII-a etapă a campionatului naţional. Și-au anunțat prezenţa și echipaje din afara țării, astfel încât întrecerea va avea toate ingredientele pentru a repeta succesul de anul trecut, când Raliul Iaşului Cotnari a fost declarat cel mai bine organizat raliu din România.

harta superspeciala2015
sursa foto http://raliul-iasului.ro

Una din cele mai asteptate probe este proba SuperSpecială – Cotnari Rally Show, cea care a adunat in celelalte editii mii de spectatori la Râpa Galbenă. În 2015, proba se extinde prin pasajul Mihai Eminescu până pe Bulevardul Independenţei, ceea ce o face unică în România. Este programată joi, 10 septembrie, iar primul echipaj va lua startul la ora 18.35. În premieră pentru competiţiile automobilistice din ţara noastră, prezentarea oficială a participanţilor va avea loc înaintea startului la SuperSpecială, pe rampa amplasată în faţa tribunei VIP. Vineri şi sâmbătă sunt programate celelalte 8 probe speciale ale Raliului Iaşului Cotnari pe traseele din judeţ.

 

Sambătă, la ora 16 va avea loc sosirea festivă în fata Primăriei Iași urmând ca  festivitatea de premiere, să fie organizată la Palas, în seara aceleiaşi zile.
Accesul spectatorilor pe probele speciale şi la SuperSpeciala Cotnari Rally Show este gratuit.

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!