Decembrie 13, 2019

Ghiduri auto

Verificarea si schimbarea uleiului de motor la masini

Verificarea si schimbarea uleiului de motor la masini

 

Cel mai important lucru este să alegeţi uleiul potrivit pentru maşina voastră, în funcţie de recomandările producătorului. Dacă aţi uitat să intrebaţi pe cei de la reprezentanţă de unde aţi cumpărat maşina de tipul de ulei pe care il puteţi folosi, puteţi intra pe site-ul producătorului şi să vă documentaţi în legătură cu uleiurile de motor pe care aceştia le recomandă.

jojauleimotor

Dacă doriţi să schimbaţi uleiul iată în continuare paşii pe care trebuie să îi urmaţi:

1.În primul rând parcaţi maşina pe un teren orizontal asigurandu-vă că maşina este cu frâna de mână trasă şi motorul oprit. Deschideţi capota şi aşteptaţi ca uleiul să se aşeze.Acest lucru poate dura 1-2 minute.

2. Puneti-vă o pereche de mănuşi protectoare şi scoateţi joja de ulei (pe care o veţi găsi ieşind din blocul motor, putând fi recunoscută după terminaţia buclată). Stergeţi-o cu un prosop de hârtie şi introduceţi-o în ulei din nou, apoi scoateţi-o din ulei pentru a verifica nivelul acestuia.

Nivelul de ulei se va încadra între semnul de minim şi de maxim de pe joja şi este posibil să fie necesar să îl completaţi.

3. Inlăturaţi capacul filtrului de ulei pentru a adăuga cantitatea corespunzătoare de ulei folosind o pâlnie.Incercaţi să urmăriţi pe flaconul de ulei gradaţiile pentru a vedea cât ulei aţi adăugat. Repetaţi paşii 2 si 3 pentru a verifica noul nivel.

Pune joja şi capacul la loc. Curăţaţi urmele degetelor de pe capotă şi ştergeţi-vă mâinile de ulei cu un prosop umed, aruncând materialele folosite într-un loc adecvat.

Atunci când observaţi că nivelul uleiului este sub semnul de minim, aflaţi câţi kilometri au fost parcurşi cu maşina de la ultima schimbare a uleiului. Dacă nu sunteţi sigur, verificaţi manualul maşinii pentru a afla la ce interval de timp este recomandată schimbarea uleiului, iar dacă kilometrajul maşinii tale depăşeste 15.000 km, este recomandat să realizaţi o schimbare completă de ulei. Dacă kilometrajul este între 4.000 şi 15.000 km, va fi nevoie doar să completaţi nivelul de ulei.

Dacă kilometrajul tău este sub 4.000 km şi nivelul de ulei este scăzut, ar putea exista o problemă tehnică. Adăugaţi cantitatea necesară de ulei şi monitorizaţi nivelul acestuia săptămânal, sau contactaţi-vă mecanicul pentru mai multe indicaţii.

Dacă uleiul prezintă pete albe inseamnă că este amestecat cu lichidul de răcire, din cauza unei probleme interne a motorului. In acest caz trebuie să mergeţi cu maşina la inspecţie.

Pentru indrumări legate de cât de des trebuie să schimbaţi uleiul consultaţi manualul maşinii, unde veţi găsi intervalul recomandat pentru schimbarea uleiului.

Sfaturi utile pentru condusul pe timp de vara

 Condusul pe timp de vara - sfaturi utile

 

Condusul pe timp de vară poate conduce la evenimente neplăcute, de aceea ar fi bine să ţineţi cont de câteva sfaturi care vă pot proteja de acestea. Odată instalată vremea caldă trebuie să ţineţi seama de alternanţa dintre zilele cu călduri mari şi cele ploioase şi să vă adaptaţi la condiţiile de mers.

condus-vara

Fiţi atenţi şi adaptaţi viteza în funcţie de situaţie. Reduceţi viteza în cazul unei ploi torenţiale. Pe asfalt, şi pe marginea drumului unde sunt denivelări, se creează o peliculă de apă şi apare acvaplanarea. Incetiniţi viteza acolo unde asfaltul in lumină pare mai închis la culoare, lucios sau are petice proaspete. In astfel de zone, asfaltul încins scade aderenţa, fiind mai puţin poros şi neabsorbind aproape deloc petele de ulei care il fac extrem de alunecos. Frînaţi cu mult inaintea unui viraj, mai ales în zonele în care asfaltul este foarte încins. Evitaţi rularea pe denivelările din exteriorul virajelor, acolo unde zonele cu asfalt supraexpus soarelui prezintă efectul de valuri din cauza traficului greu. Astfel veţi evita ieşirea în decor pe exteriorul virajului.

Verificaţi nivelul de apă pentru răcirea motorului, asigurându-vă că aveţi un nivel de lichid de răcire optim.

Este recomandat să schimbaţi cauciucurile de iarnă cu cele de vară deoarece materialul din care sunt construite se adaptează şi are aderenţă mai bună la temperaturile ridicate decat cele de iarnă. In sezonul estival, cauciucurile de vară trebuie să menţină contactul cu carosabilul atât pe ploi torenţiale, cat şi în condiţii de carosabil încins. Asiguraţi-vă că toate pneurile, inclusiv roata de rezervă, au presiunea corectă.

Verificaţi nivelul uleiului de motor şi în ce condiţie este. In cazul în care nu folosiţi un ulei universal care se cere schimbat la un an de zile, schimbaţi uleiul de iarnă cu unul specific pentru vară sau cu unul universal.

Verificaţi climatizarea şi reincarcaţi instalaţia cu freon. Aceasta este extrem de solicitată în timpul iernii. Când te urci la volan şi este extrem de cald în maşină, nu porniţi aerul condiţionat imediat. Prima dată deschideţi toate geamurile şi aerisiţi cateva minute.

Un filtru de aer murdar face ca maşina să consume mult mai mult carburant. Demontaţi şi aspiraţi filtrul de aer. O să rămaneţi surprins cât praf şi insecte se adună în filtrul de aer.

Vara este bine intotdeauna să aveţi o pereche de ochelari de soare la îndemână. Soarele poate fi orbitor, în special în lunile de vara, şi poate afecta serios capacitatea de a vedea ce se întâmplă în jurul vostru. Toţi ochelarii de soare vă ajută. Pentru condus cei mai buni sunt ochelarii cu lentile polarizate care reduc reflexiile şi care oferă o percepţie clară.

Iasi 365 portalul iesenilor bine informaţi

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.)  precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport,  carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!