Februarie 28, 2020

Ghiduri auto

Ce trebuie sa notam in cazul unui accident auto

 

Nimeni nu isi doreste sa fie implicat intr-un eveniment rutier de acest gen insa se intimpla sa ne pasca ghinionul si sa fim implicati in asa ceva. Nu accidentul in sine poate fi neplacut ci urmarile de ordin psihilogic al acestuia, aici referindu-ma pe langa traumele psihice si la multimea de drumuri pe la Politie, service-uri, firmele de asigurari etc.

accident

Precizam din start ca doar evenimentele rutiere neplacute petrecute pe drumuri publice pot fi considerate accidente de circulatie. In cazul drumurilor private, administratorul drumului aplica regulile de circulatie. Daca nu are propriile reguli aplicate se aplica prevederile codurilor civil si penal.

In cazul in care dumneavoastra sunteti partea vatamata si masina dumneavoastra este avariata (in mers sau in stationare), procedati astfel:

  1. Retineti, cat mai exact, locul de producere al accidentului folosind repere si localizari exacte(numarul imobilului cel mai apropiat, localitatea in care s-a produs accidentul, km. la care s-a produs accidentul, topografia locului.
  2. Numerele de inmatriculare ale vehiculelor inplicate
  3. Directia de mers a vehiculelor implicate
  4. Numele conducatorilor auto implicati in evenimentul rutier
  5. Numele martorilor oculari -oblogatoriu in cazurile de raniri sau vatamari corporale grave
  6. Seria si tichetul RCA - sau Cartea verde daca vehiculel sunt inmatriculate in alta tara
  7. Ora la care s-a produs accidentul
  8. Orice alte dovezi, preferabil sa fie fotografii de la fata locului, documente, fotografii cu imprejurimile. De regula este bine sa fotografiati un ziar sau o revista din ziua producerii accidentului pentru ca pozele sa aiba o mai mare credibilitate intr-un eventual proce - puteti folosi si setarea de ora a aparatului de fotografiat

 

Insa sa speram ca nu o sa fiti implicati in asemnea fenomene nedorite si tineti minte ca un condus prudent si respectarea normelor de circulatie rutiera va poate feri de aasemenea neplaceri.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!