De ce merge greu calculatorul

Cei mai multi dintre noi ajung la momentul in care calculatorul personal incepe sa mearga din ce in ce mai greu. Posibilele motive pentru care calculatorul merge greu ar putea fi:

- Daca nu ai un antivirus instalat e posibil sa ai virusi.
Daca nu ai un antivirus, probabilitatea de a-ti infesta calculatorul este aproape de 100%, pentru ca la un moment dat ai sa dai peste un site infestat. Acest lucru este inevitabil, mai ales daca esti un internaut inrait, care viziteaza o multime de site-uri zilnic. O alta modalitate de infestare rapida este prin folosirea memory stickurilor de la servici sau ale prietenilor.

Sau accesarea linkurilor din mailurile sosite de la persoane necunoscute. Ar mai fi si alte modalitati, insa aici nu am sa ma ocup pe larg de asta. Ideea e ca daca nu aveti un antivirus pe calculator ar fi bine sa va instalati unul. Daca nu aveti banii necesati sa va cumparati un antivirus puteti folosi unul free, caci marea majoritate a producatorilor de antivirusi pun la dispozitie si o varianta free. 

reparare-calculator- Calculatorul este plin de praf
Desi nu pare, insa praful poate ingreuna destul de tare calculatorul caci procesorul se incalzeste rapid si puterea acestuia scade. De asemenea daca temperatura lui este mare se poate ajunge pana la oprirea calculatorului. Ar fi bine sa desfaceti carcasa si sa curatati de praf interiorul. Cel mai simplu este cu o pompa de bicicleta. Daca nu ai una foloseste-ti plamanii - sunt buni si astia, numai sa nu ametesti.

Citeste continuarea articolului pe Diverse24