O dilema in privinta Windowsului - ce varianta sa cumperi?

 

Daca e sa iti cumperi azi un calculator si il doresti cu un sistem de operare Microsoft s-ar putea sa fii intr-o dilema mare. Ce sistem de operare o sa cumperi pentru el?

Sistemul de operare Windows 7 de la Microsoft

Cei de la Microsoft se pregatesc de lansarea noului sistem de operare Windows 9 Threshold, acest lucru insa se va petrece de  abia in anul 2015 pe piata momentan existand doar doua versiuni: Windows 7 si Windows 8.

Problema este ca, incepand cu 31 octombrie 2014, Microsoft va opri distributia catre partenerii sai a sistemului de operare Windows 7, miscarea companiei americane facand parte dintr-o strategie pentru a mari vanzarile versiunii Windows 8, care sunt sub asteptari.

Sistemul de operare Windows 8 de la Microsoft

Dupa parerea mea varianta 8 este un fiasco, si acest lucru se vede si din procentul celor care folosesc acest SO,  doar 13,4% dintre utilizatorii de PC-uri folosind Windows 8 sau 8.1. In comparatie, Windows 7 ruleaza pe 51,2% dintre calculatoarele din intreaga lume, iar Windows XP detine un procent de 23,89%.

Ceea ce a deranjat pe majoritatea utilizatorilor de windows 8 si 8.1 a fost lipsa Start Menu-ului, navigarea facandu-se destul de anevoios, cei mai multi utilizatori ai desktopului nefiind acomodati inca cu stilul touch screen.

Revenind la varianta 7 vestea proasta este ca incepand cu data de 21 ianuarie 2015 compania Microsoft isi va incheia suportul sau gratuit privind update-urile de securitate ale sistemului Windows 7.

Deci dilema cand e sa cumperi un calculator cu sistem de operare Microsoft Windows este urmatoarea: iti iei Windows 7 care nu va mai avea parte de suport din ianuarie 2015 sau Windows 8 care este slabut in privinta navigarii sau astepti Windows 9 care nu se stie cand apare?