Diferentele dintre internetul E, 3G, 4G si LTE de pe dispozitivele mobile

Clasificarea tipurilor de conexiuni wireless

 

În ordinea crescătoare a vitezei de transfer de date există următoarele tipuri de conexiuni wireless:

 GPRS

GPRS (General Packet Radio Service) este un standard care este folosit pentru a oferi o viteza mai mare de date prin rețeaua GSM. Este doar o extensie la tehnologia mai veche GSM pentru a câștiga viteză mai mare. Multimedia Messaging System sau MMS este caracteristica a GPRS-ului. Acesta a permis utilizatorilor sa trimita clipuri video, imagini sau clipuri audio reciproc la fel ca mesajele text.

GPRS ofera o rată de biți mare (până la 171kb/s)

EDGE sau 2G (E)

EDGE este un standard pentru Enhanced Data Rate pentru GSM Evolution. Aceasta tehnologie a fost numita ca Enhanced GPRS, fiind o tehnologie care utilizează același echipament ca și GSM cu doar câteva modificări minore pentru a oferi viteze mai mari de date și este adesea considerat, un pas spre 3G, astfel este numit 2.5G.

3G

3G oferă multe caracteristici, cum ar fi: apeluri video și aplicații de televiziune din cauza vitezei 3G, care a început la 384kbps și în viteze DSL. Dezvoltarea în continuare pe tehnologii 3G au creat o rata de transfer date mai rapida ajungând la 3,6 și chiar 7,2 Mbps.

HSDPA (H).

HSDPA (High Speed ​​Downlink Packet Access) este cunoscută sub numele de 3,5 G, deoarece oferă o actualizare substanțială a setului de caracteristici a WCDMA-ului, dar îmbunătățește viteza de transmitere a datelor pentru a îmbunătăți aceste servicii.
HSDPA a permis viteze de peste 384 kbps, cele mai notabile sunt de 3,6 Mbps si 7,2 Mbps.

HSDPA+ (H+) sau 4G.

4G este noua generatie de transfer date pe telefonia mobila ajungand la 100 megabiti/secunda.

tehnologii conexiune internet mobile

LTE

LTE. Viteză de 4G care suportă video streaming HD şi viteze de transfer de până la 299.6 Mbps.