iasi 365 2018 logo 4

 

banner rezultate loto iasi365

Clasificarea tipurilor de conexiuni wireless

 

În ordinea crescătoare a vitezei de transfer de date există următoarele tipuri de conexiuni wireless:

 GPRS

GPRS (General Packet Radio Service) este un standard care este folosit pentru a oferi o viteza mai mare de date prin rețeaua GSM. Este doar o extensie la tehnologia mai veche GSM pentru a câștiga viteză mai mare. Multimedia Messaging System sau MMS este caracteristica a GPRS-ului. Acesta a permis utilizatorilor sa trimita clipuri video, imagini sau clipuri audio reciproc la fel ca mesajele text.

GPRS ofera o rată de biți mare (până la 171kb/s)

EDGE sau 2G (E)

EDGE este un standard pentru Enhanced Data Rate pentru GSM Evolution. Aceasta tehnologie a fost numita ca Enhanced GPRS, fiind o tehnologie care utilizează același echipament ca și GSM cu doar câteva modificări minore pentru a oferi viteze mai mari de date și este adesea considerat, un pas spre 3G, astfel este numit 2.5G.

3G

3G oferă multe caracteristici, cum ar fi: apeluri video și aplicații de televiziune din cauza vitezei 3G, care a început la 384kbps și în viteze DSL. Dezvoltarea în continuare pe tehnologii 3G au creat o rata de transfer date mai rapida ajungând la 3,6 și chiar 7,2 Mbps.

HSDPA (H).

HSDPA (High Speed ​​Downlink Packet Access) este cunoscută sub numele de 3,5 G, deoarece oferă o actualizare substanțială a setului de caracteristici a WCDMA-ului, dar îmbunătățește viteza de transmitere a datelor pentru a îmbunătăți aceste servicii.
HSDPA a permis viteze de peste 384 kbps, cele mai notabile sunt de 3,6 Mbps si 7,2 Mbps.

HSDPA+ (H+) sau 4G.

4G este noua generatie de transfer date pe telefonia mobila ajungand la 100 megabiti/secunda.

tehnologii conexiune internet mobile

LTE

LTE. Viteză de 4G care suportă video streaming HD şi viteze de transfer de până la 299.6 Mbps.

Like la pagina Iasi365

Close

Daca vrei sa fii le curent cu noutatile din Iasi da-ne like...